Skip Navigation Links

Unutmadık… Unutturmayacağız…

Yüzlerce Alevi Madımak Olayları İçin Toplandı

Gündem   A+a-

 

   Sivas Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu 2 Temmuz 1993'te 35 kişinin yaşamını yitirdiği Madımak olaylarının 21. yıldönümünde anma programı düzenlendi. İskenderun Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD) konferans salonunda bir araya gelen binlerce alevi vatandaş, madımak olaylarında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunup, yapılan katliamı kınadılar.

 

    “Bizi Sevselerdi 3. Köprüye Yavuz Sultan Selim’in İsmi Verilmezdi”

    İskenderun Emek ve Demokrasi Platformu Adına bir konuşma yapan Hasan Koyuncu, tekleştirme politikaları ile her dönem farklı inanç ve kültürlere baskı yapıldığını savundu. Ak Parti hükümetinin bu kesimlere karşı tavrının ortada olduğunu ifade eden Hasan Koyuncu; “O gün 35 canımızı bu katliama kurban verdik. Yıllardır sürülen tekleştirme politikaları nedeniyle bu ülkede yaşayan farklı inanç ve kültürlere her dönem de baskı yapılmıştır. Sivas katliamı bu zihniyetin bir sonucudur. Taksim gezi eylemleri ve daha sonra ki çeşitli muhalif eylemlerde AKP hükümetinin bu kesimlere karşı tavrı tam bir düşmanca tavırdı. Hak arayan özgürlük, demokrasi, barış isteyen insanları çapulcu, marjinal, terörist olarak nitelemiştir. AKP hükümetinin Alevilere bakışını biliyoruz. Geçmişte alevi açılımı diye kandırmaca ve oyalamaca tavırlar sergilenmiştir. Alevilere karşı hiçbir zaman barış dilini konuşmamıştır. Eğer Alevilere karşı iyi niyetli olsalardı 3. Köprüye Alevilere katleden se soykırım uygulayan Yavuz Sultan Selim adını vermezlerdi. AİHM kararlarına rağmen alevi çocuklarına zorunlu din dersleri uygulamaları halen devam ediyor” dedi.

   

  “Mücadelemiz Devam Edecek”

     Mücadelelerinin devam edeceğinin altını çizen Hasan Koyuncu; “Sivas katliamında hayatını kaybedenleri, 1 Mayıs 1977, 16 Mart Beyazıt, Maraş, Sivas, Çorum, Gazi Roboski, Reyhanlı gezi parkı eylemlerinde, Soma’da hayatını kaybedenleri faili meçhullerin katillerinin bulunmasını ve hesap sorulması için mücadelelerimiz devam edecektir. Sivas katliamında yaşamını yitiren canlarımızı bir kez daha saygıyla anıyor onların savunduğu değerleri ve mücadelelerini kendi mücadele alanlarımız da yaşatacağız” açıklamasına yer verdi.

 


Unutmadık… Unutturmayacağız… videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet