Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun Kurban Bayramı'na Hazır Değil!

İskenderun Kasaplar Odası Başkanı sıfatıyla bölgemizdeki vatandaşlara sesleniyorum: Dana da birleşin, dana kesin!' dedi.

Gündem   A+a-

 
Türkiye Kasaplar ve Besiciler Federasyonu Denetim Kurulu Üyesi ve İskenderun Kasaplar Odası Başkanı Mustafa Er, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi İskenderun’da hiçbir hazırlığın yapılmadığını, hayvancılığın yoğun olduğu Doğu bölgesinde terör olayları nedeniyle hayvancılığın bittiğini belirtti.
Er haber ekibimize yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kurban Bayramı’na 20-25 gün kala İskenderun’da hiçbir hazırlık yok. Türkiye genelinde yer tespiti, kesim yerleri gibi görevi Diyanet İşleri Başkanlığı’na verilmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı bize bu güne kadar bilgi vermedi konu ile ilgili. Kurban nerede kesilecek, barınak neresi olacak, ağırlama yeri neresidir hiçbir bilgimiz yok ve kurbanlık koyun yok. Kurbanlık koyun yok ki fiyatını bilelim! Şu anda Türkiye’de koyun kalmadı. Doğu’da terör olayları nedeniyle hayvancılıkla uğraşanlar büyük şehirlere göç ediyorlar. Hayvancılık İç Anadolu Bölgesin de biraz yoğun. Sayın bakanımız getirirse ithal koyun bulunacak. Bizim kasaplar olarak şu anda aldığımız fiyat 11 lira civarında. Satışı da 11-12 lira civarında olacak ama bence
hiç de iç açıcı bir durum değil. Bundan sonra koyunu televizyonda veya hayvanat bahçelerinde göreceğiz, bu vaziyet devam ederse. Eğer hayvancılığa yatırım yapılmazsa, yer teşviki yapılmazsa, damızlık dişi koyun verilmezse koyun yetişmez, yetişmediği gibi fiyatı da artar. Hayvancılıkla uğraşan, koyun satan vatandaşlar zararda. Türkiye Kasaplar ve Besiciler Federasyonu Denetim Kurulu Üyesi ve İskenderun Kasaplar Odası Başkanı sıfatıyla bölgemizdeki vatandaşlara sesleniyorum: Dana da birleşin, dana kesin!” dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar