Skip Navigation Links

Arsuz’a Altyapı Geliyooorrr…

Arsuz Belediye Meclisi toplandı.

Gündem   A+a-

Nazar değmesin diye hızlı giden Arsuz Belediyesinin çalışmalarını açıklarken dikkatli olmaya özen gösterdiğini belirten Belediye Başkanı Nazım Culha, altyapı sorununun çözümü için Hatay Büyükşehir Belediyesi HATSU Genel Müdürlüğü ile yaptıkları görüşmenin detaylarını aktardı ve belediyeden alacağı olan kişi ve kurumlara da mesaj vermeyi ihmal etmedi..

Arsuz’a Altyapı Geliyooorrr…

Arsuz Belediyesi Meclisi Temmuz ayı oturumunu Nardüzü Mahallesi hizmet binasında Belediye Başkanı Nazım Culha başkanlığında gerçekleştirdi.

Sahaya inilmesi ve meclis üyelerinin seçildikleri bölgelerde sorunların tespitini yaparak yönetime düzenli rapor vermelerini isteyen Başkan Nazım Culha, “Makamda oturmak için buraya gelmedik” diyerek de büyük takdir topladı.

 

Nardüzü ve Karaağaç’tan sonra Konacık Mahallesi yollarında asfalt çalışmalarına hız verdiklerini belirten Başkan Culha, sinekle mücadele konusunda da sorunun çözümünü sağladıklarını söyledi.

Meclis toplantısının gündem maddelerinin görüşülmesi sırasında her gündem maddesinin ardından birkaç cümle söyleyen Başkan Nazım Culha, en büyük müjdeyi oturumun ardından yaptığı konuşmada verirken, 3 aylık bir ilçe belediyesi olmalarına rağmen gerçekleştirilen hizmetlerin sayısının fazla olduğuna vurgu yaptı.

Bazı hizmet ve projelerin açıklamasını gerçekleşmeden yapmak istemediğine dikkat çeken Nazım Culha, nazar değmesin diye açıklama yaparken dikkat ediyorum diyerek de espriyi patlattı.

Seçim gezilerinde vurgu yaptığı altyapısı olmayan bir şehrin üst yapısının olmasına imkan bulunmayacağı sözlerini teyit eden girişimini anlatan Başkan Culha, Hatay Büyükşehir Belediyesi HATSU Genel Müdürlüğü tarafından altyapı çalışmalarına başlanacağı müjdesini verdi.

 

Hazır Projeler Teslim Edildi..

Hazır olan Nardüzü, Madenli, Üçgüllük ve Akçalı Mahalleleri altyapı projelerine ilave olarak Karaağaç Mahallesi’nin de altyapı projesinin yapılarak çalışmalara geniş bir bölgede başlanması için çalışmaların hız kazandığı müjdesini veren Nazım Culha, “Hatay Büyükşehir Belediyesi HATSU Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde, projeleri hazır olan Nardüzü, Madenli, Üçgüllük ve Akçalı mahallelerine ilave olarak Karaağaç ve diğer tüm mahallelerinin projelendirilerek altyapı çalışmalarına bir bütün olarak başlanması için yaptığımız görüşmelerimiz olumlu karşılık buldu.

Altyapısı olmayan bir şehrin üstyapısının olmasına imkan bulunmayacağı gibi, Arsuz ilçesinin en önemli sorunu altyapı. Altyapı sorununun çözümünün ardından Karaağaç ve Nardüzü Mahalleleri’nin arıtma tesisi ihtiyacı olacak ama İskenderun Belediyesi’nin 1 milyon 500 bin nüfusun ihtiyacını karşılayacak kapasitede olan Biyolojik Arıtma Tesisi, yapılacak yükseltme istasyonuyla aynı zamanda Karaağaç ve Nardüzü’nün de ihtiyacını karşılayacak kapasitede” dedi.

Borçtan Kaçmıyorum!!!

Arsuz Belediyesi’nin karşılaştığı borç yığınıyla ilgili de içini döken Belediye Başkanı Nazım Culha, borçlardan korkmadıklarını belirtirken, taksitlendirme yoluyla imkanlar ölçüsünde borçların ödeneceğini söyledi.

Arsuz Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle alınan kararla alacaklı kişi ve kurumların banka hesabı veya gayrimenkullere haciz koymalarının önüne geçildi ama bir diğer gündem maddesiyle de alacaklı kurum ve kişilerle yapılan borçların ödenmesine ilişkin sözleşmenin resmiyet kazanması için de karar alındı.

Aldıkları kararla borçtan kaçmadıklarına dikkat çekerken, tüm alacaklıların haklarının mahfuz olduğunu belirten Culha, geçmişte parası olmadan hizmet yapmak durumunda kalan kapanan belde belediyelerinin başkanlarına da sitem ederken, vatandaşın parasına ve gayrimenkulüne haciz koydurmam diyerek de son noktayı koydu.

ESNAFA ASGARİ LİMİT KARARI..

Esnaftan alınan harç tarifelerinin belirlenmesi konusunda asgari limitin baz alınmasının önemine dikkat çekerken, Arsuz ilçesindeki mahallelerin 25 köy ve 8 beldeden oluşma olduğunu hatırlatan Nazım Culha, esnafın durumunun göz önünde bulundurularak tariflerde asgari limit uygulamasının önemine vurgu yaptı.

 

 

Arsuz’a Altyapı Geliyooorrr…  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet