Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Sanki Otel Konforuyla Ağırlanıyorlar!!!”

'TÜRKSAM'ın Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Celalettin Yavuz, İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek gündemi değerlendirdi.

Gündem   A+a-

 

    “Terör Örgütü Diyemediler”

 

    Suriye başta olmak üzere Irak’ta yaşananlar ve Cumhurbaşkanlığı sürecini değerlendiren Prof. Dr. Celalettin Yavuz, Ak Parti iktidarının İŞİD’ e terör örgütü bile diyemediğini savundu. Irak Musul Başkonsolosluğunda yaşanlar için her şeyin daha önceden uyarı niteliğinde Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na bildirildiğini söyleyen Yavuz; “IRAK’ta IŞİD, Musul Başkonsolosunu, personeli, aileleri ve koruma timini rehin aldı. Hükümet “Rehine değil, alıkoyma!” diye düzeltti. Sanki rehin alınanlar 5 yıldızlı otel konforuyla ağırlanıyor! Buna düpe düz milleti ayaküstü 40 yalanla milleti kandırmak denir. Musul Valisi Nuceyfi “Türk Başkonsolosluğu’nu IŞİD tehdidi karşısında defalarca uyarmış. Dışişleri Bakanı Davutoğlu da yurt dışına uçmadan önce “Musul’da merak edecek bir şey yok. Her şey kontrolümüz altında!” demişti. IŞİD, bu sözleri işitmedi. Hatta 32 Tır şoförünü de “alıkoydu.” AKP iktidarı ve Başbakan Erdoğan IŞİD’e “terör örgütü” bile diyemedi” dedi.

 

 

         “Suriye 40 Yıl Geriye Gitti”

 

    Suriye’nin 3 – 4 yıl içerisinde 40 yıl geriye gittiğini belirten Prof. Dr. Celalettin Yavuz; “altyapıda en azından 150 milyar dolarlık yıkım var. Suriye’de iç barışı sağlamak için BM 2 kez Suriye Özel Temsilcisi atadı. Kofi Annan ve el-İbrahimi havlu attılar. Mayıs 2014’teki BM’nin raporuna göre, Suriye’de iç savaş ülkeyi en az 40 yıl geriye götürmüş. Suriyelilerin %75’i yoksulluk içinde. Çatışmaların başladığı tarihten itibaren 2 milyon 670 bin kişi işini kaybetmiş. Böylece 11 milyon kişi mali destekten mahrum. Okul çağındaki çocukların %52’si eğitimden yoksundur. Bu oran Halep’te %90, Şam’a yakın kırsal kesimlerde %68 civarındadır. 2013 sonu itibarıyla 4 bin okul kapatılmıştır. Sağlık sistemi neredeyse çöktüğü için can kaybı daha da artmaktadır. Mayıs 2014 sonu itibariyle çatışmalarda ölenlerin sayısı 165 bin civarındadır. 91 devlet hastanesinin 61’i yerle bir edilmiş, 53 özel hastane ve klinik de ciddi şekilde hasar görmüş, hekim sayısı içler acısı sayıdadır. Adeta bir “Terör Laboratuarı” haline getirilen ülkede can güvenliği kalmamıştır” şeklinde konuştu.

 

          “İslam Ülkeleriyle Aramızın Düzelmesi İçin Bir Şans”

     CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun İslam ülkeleriyle ilişkileri düzeltmek için önemli bir şans olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Celalettin Yavuz; “ Ekmel Hoca, daha yeni bıraktığı İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreterliğini 10 yıl süreyle ve başarıyla yürüttü. Sadece 57 İslam ülkesinin değil, BM vasıtasıyla pek çok ülkenin yöneticilerinin de tanıdı bir şahsiyettir. Hatta Cumhurbaşkanı olmasıyla, son yıllarda Davutoğlu’nun kumpas diplomasisiyle bozduğu yakın coğrafyadaki İslam ülkeleriyle ilişkileri düzeltmek için önemli bir şanstır” dedi.

 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş