Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın Bu Ramazan ve Her Zaman’’

İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan mübarek Ramazan ayı’nın önemi ve Ramazan ayında düzenlenecek programlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Gündem   A+a-

 

    İskenderun İlçe müftülüğü hizmet binasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Müftü Mehmet Taştan, bu yılki Ramazan ayının ana temasının “Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın Bu Ramazan ve Her Zaman” olarak belirlendiğini ifade etti. Müftü Taştan Ramazan ayının önemini belirterek şu ifadelere yer verdi; ‘‘Gönüllerimizin coştuğu, sahur, oruç, iftar, teravih, zekât, fitre ve sadakalarla bambaşka bir kültürün yaşandığı rahmet ayı Ramazan, kardeşlik ve sevgi bağlarının güçlendiği, ruhlarımızın güzel telkinlere ve uyarıcı öğütlere açık olduğu manevi duygularımızın canlılık kazandığı, birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği müstesna bir aydır. Bu sene Diyanet İşleri Başkanlığımız Ramazan Ayında ana tema olarak “Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın Bu Ramazan ve Her Zaman” temasını belirledi.

    Dini ve sosyal hayatımızda diğer ay ve zamanlara oranla Ramazan ayına çok büyük değer ve önem kazandıran en önemli olay şüphesiz ki; İnsanlığa rehber olan Kur’an-ı Kerimin bu ayda insanlığa gönderilmesidir. Kur’an ifadesiyle: “ Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi ” nin bu zaman dilimi içerisinde olması da ramazan ayının manevi değerini yücelten sebeplerden biridir’’ dedi.

    Ramazan ayında zekat ve sadaka-ı fıtırları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını isteyen Müftü Taştan, 2014 yılında Sadaka-ı Fıtr miktarı kişi başına en az 10.00 (On) TL. olarak tespit edildiğini belirtti.

 

 

          İskenderun’da Ramazan Etkinlikleri

 

    1-Her gün öğle ve teravih namazlarından önce Merkez Kaptanpaşa ve diğer Camilerde merkezi sistemle ve yüz yüze İlçe Müftümüz, Kırıkhan ilçe Müftümüz, İlçe Vaizlerimiz, Şube Müdürümüz, Murakıp, Emekli İl Müftümüz, Emekli İlçe Müftümüz, Emekli Kur’an Kursu görevlilerimiz ve İmam-Hatip hocalarımızın katılımlarıyla vaaz verilecektir.

     2-Bütün Kur’an Kurslarımızda Bayanlara yönelik saat 12:00 – 13:00 arası mukabele okunacaktır.

   3-Üç camimizde ( 1-Merkez Fatih 2- Denizciler Çamlık 3-Tedaş Camilerinde ) Hatimle teravih namazı kılınacaktır.

    4-Tüm cami görevlilerimiz görevli oldukları camilerde sabah namazından önce mukabele okuyacaklardır.

    5-İkindi namazından Önce Merkez Kaptanpaşa Caminde hafız görevlilerimiz tarafından Merkezi sistemle mukabele okunacaktır.

    6-Sakal-ı Şerif ziyareti ( 23.07.2014 Çarşamba günü Saat 20:00 ile 23:00 arası Mrk. Kaptanpaşa ve Mrk. Hamidiye Camilerinde ) yapılacaktır.

    7-Ramazanın son 10 günü Kaptanpaşa Camiinde İtikafa girilebilecektir.

   8-Ramazan ayının son haftası Dünyaca ünlü Afrıkalı Abdurrahman SADİEN ile İranlı Ebul KASİMİ hafızlarının katılımıyla Kur’an ziyafeti verilecektir.

    9-Kurulacak bir heyetle yetim, öksüz, kimsesiz insanlar ve sevgi çocuk evleri ziyaret edilecektir.

    10-Bu yıl ilk defa Hizmet Vakfımızla anlaşma yapılarak, Yurtta 80 kişilik Yatılı erkek öğrenciler için ücretsiz Yaz kursu yapılacaktır.

 


“Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın Bu Ramazan ve Her Zaman’’ videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar