Skip Navigation Links

“EKMEK ISRAFI” KONULU YARIŞMA SONUÇLANDI

Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğrenciler arasında farkındalık yaratacak önemli bir yarışmaya imza attı.

Eğitim   A+a-

 

    2013 yılı verilerine göre temel tüketim maddesi olan ekmekten bir gün içerisinde 1 milyon 50 bin’inin çöpe gittiği ve yıllık ısraf edilen ekmek miktarının 384 milyon adet olduğu hatırlatılarak bu ısrafın önlenmesi halinde ülke ekonomisine olan katkısının 400 milyon lira olacağı belirtildi.

    Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Temelde ekmek ısrafının önlenmesinin hedef kitlesinin tüm toplum bireyleri olsa da, bilhassa geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimizde genel anlamda israf etmeme bilincinin oluşması büyük önem taşımakta. Bu nedenle kompozisyon ve resim dalında yarışmalar tertipledik” denildi.

    Yarışmanın her iki kategorisinde de birinciliği kazanmış olmanın haklı gururunu yaşayan Özel Özbil Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Hasan Erdem’de yaptığı açıklamada; “Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ekmek Israfı ve Önlenmesi konulu resim ve kompozisyon yarışmasına okulumuzun iki öğrencisinin eserleriyle katıldık. 

    Kompozisyon dalında Eda Çetin birinci olurken, resim dalında ise hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda da bir birincilik elde eden Hatice Kübra Sarı ikinci kez ilçe birinciliğini kazandı. Ama biz ısrafın önlenmesinin öneminin öğrencilerimiz tarafından iyi algılanmasını önemsiyorduk. Bu sebeple yıl sonuna yaklaştığımız günlerde öğrencilerimize ısrafın önlenmesi konularında da bilgilendirmeler yaptık. Konu ile ilgili bulduğumuz afişleri öğrencilerimizin görebileceği yerlere astık. Elde edilen başarıyla gurur duyuyor, öğrencilerime teşekkür ediyorum” dedi.


Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL(Hatay),(DHA)


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet