Skip Navigation Links

Az gelişmiş ilçelere % 50 hibe kredi

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 58. Yönetim Kurulu toplantısı Hatay’ın Arsuz İlçesinde yapıldı.

Gündem   A+a-

 

    Arsuz Otelde Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, Hatay Büyükşehir belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Ajans bürokratları katıldı. Toplantının basına açık bölümünde bilgilendirmelerde bulunan Kahramanmaraş Vali’si Şükrü Kocatepe, “Geçtiğimiz ay Kahramanmaraş ilimizde yapılan 57. Yönetim Kurulu Toplantısı'ndan bu yana geçen süre içerisinde Ajansımız, kendisine verilen görev ve yetkiler çerçevesinde çeşitli konularda çalışmalarına devam etmiştir. 2014 yılı mali destek programları kapsamında yapılan başvuruların değerlendirilmesi sonucunda, Mayıs ayı içerisinde ilan edilen başarılı proje listesinde yer alan başvuru sahipleri ile uygulama sözleşmeleri imzalanmıştır. Başarılı projeler içerisinde yer almakla birlikte çeşitli nedenlerle sözleşmeleri imzalanmayan projelerin yerine yedek listeden yeni projeler belirlenmiş ve sözleşme için davet edilmişlerdir” dedi.

 

           Az gelişmiş ilçelere % 50 hibe kredi

     Mali destek programları kapsamında başarılı projelerin uygulanmasına kısa süre içerisinde başlanılacağına vurgu yapan Vali Kocatepe, “Konu ile ilgili proje yürütme ve satın alma esas ve usullerine yönelik eğitim ve bilgilendirme programları Ajans uzmanlarımız tarafından başlatılmaktadır. Diğer taraftan hedeflenene başvuru ve dolayısıyla başarılı proje sayısına ulaşılamayan az gelişmiş ilçelere yönelik programın yenilenmesi için alınan Yönetim Kurulu kararı gereğince, Ajansımız Kalkınma Bakanlığı ile yürüttüğü çalışmaları da tamamlama aşamasına gelmiş durumdadır. Yine aynı ilçelerimize yapılacak yatırımlar Ajansımız tarafından %50 oranında hibe ile desteklenecektir. Bunların yanı sıra, bölgemizdeki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının teknik uzmanlık eğitimi gerektiren faaliyetlerine uzman desteği sağlamak amacıyla uygulanan Teknik Destek Programı ile bölgesel potansiyellerin ekonomik ve sosyal kalkınmaya yönelik analiz edilmesi ve planlanmasına yönelik Doğrudan Faaliyet Desteği Programı Haziran ayı içerinde ilan edilmiştir. Her iki program ile ilgili başvurular alınmakta olup eğitim ve bilgilendirme çalışmaları her üç ilimizde de devam etmektedir” şeklinde konuştu.

            Girişimcilik Eğitimlerine yoğun talep var

    DOĞAKA’nın Mali destek programlarının yanı sıra fuar organizasyonları ile de bölgemizdeki ekonomik sektörlere destek sağladığını belirten Kahramanmaraş Vali’si Şükrü Kocatepe, “ Ajansımız, ayakkabı sektörünün önemli fuarlarından biri olan Uluslar arası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı'nda (GAPSHOES) ayakkabıcılık sektöründeki işletmelerimizin yer almasını sağlayan bir organizasyon gerçekleştirmiştir. Yatırım destek faaliyetleri kapsamında geçtiğimiz ay tamamlanana Girişimcilik Eğitimleri'ne gelen yoğun talep üzerine bu eğitimler Haziran ayında yeniden düzenlenmiş, sektörel panel çalışmaları kapsamında da 15 Mayıs 2014 tarihinde Kahramanmaraş ilimizde İçsu Kültür Balıkçılığı Pazarlama ve Tanıtım Çalıştayı ve 22 Mayıs 2014 tarihinde Hatay ilinde Yenilenebilir Enerji Konferansı gerçekleştirilmiştir. Bunların yanı sıra 2014 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan diğer eğitim, bilgilendirme, kongre konferans ve fuar organizasyonları, araştırma ve analiz çalışmaları ile yatırım destek faaliyetleri için alt yapı hazırlıklarına devam edilmektedir” dedi. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

 

 

 


Az gelişmiş ilçelere % 50 hibe kredi videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet