Skip Navigation Links

Ela bebek yaşama tutundu

Erzin İlçesi’nde maganda kurşunuyla başından vurulan 17 aylık Ela Senem Erol,başarılı operasyonla yaşama tutundu.

Sağlık   A+a-

 

   Hatay’ın Erzin İlçesinde annesi ile birlikte yolda yürürken düğün alanından havaya açılan ateş sonucu başından vurulan 17 aylık kız çocuğu, başında ki mermi ile götürüldüğü üçüncü hastanede yaşama tutundu.

   Edinilen bilgilere göre; olay, 19 Haziran günü saat 14.00 sıralarında Erzin ilçesinde meydana geldi. Anne Çiçek Erol’un bebek arabasında taşıdığı 17 aylık Ela Senem Erol düğün alanından havaya ateş açılan maganda kurşunu ile ağır yaralandı. Kızının başından kan gelmesi üzerine durumu fark eden Anne, olay yerine çağırdığı ambulans ile kızını Erzin Devlet Hastanesine götürdü. İlk yapılan müdahalelerin ardından Dörtyol ilçesi Devlet Hastanesine sevk edilen 17 aylık Ela Senem Erol orada da yapılan müdahalesinin ardından İskenderun Gelişim Hastanesine sevk edildi. Üçüncü hastane sevkini yaşayan 17 Aylık Ela Bebek Beyin Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özkan Özger tarafından ameliyata alınıp parçalanan kafatası kemikleri temizlenip kurşunun çıkartılması ve beyin zarı onarılması ile yaşama tutundu.
 

   Ela bebeğin genel sağlık durumu hakkında bilgiler veren Beyin Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özkan Özger; “Kurşunun giriş ve gidiş yönünü düşündüğümüzde, Ela bebeğin çok şanslı olduğunu söyleyebiliriz. Eğer kurşun bir santim sağdan gitmiş olsaydı, bebeği şuan kaybetmiş olabilirdik. Ela bebek, şuan yoğun bakımda ve genel durumu iyi. Bir aksilik olmazsa, üç gün sonra taburcu edeceğiz” dedi. Olayın şokunu üzerinden atamayan anne ÇiçekErol ise, ameliyatı başarıyla gerçekleştiren Op. Dr. Özkan Özger’e teşekkürlerini sunarak, “Amcamın Erzin’den aldığı evi görmeye gidiyorduk. Yolda çocuğumu yürütürken, Ela’nın başına bir anda bir şey isabet etti ve kanlar içerisinde yere yığıldı. O an hemen, ambulansla Dörtyol Devlet Hastanesi’ne gittik.Kızımın başına isabet eden cismin kurşun olduğunu hastanede öğrendik. Ardından Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’ne sevk edildik. Op. Dr. Özkan Özger, kızımı hemen ameliyata aldı. Ameliyat çok şükür iyi geçti. Allah doktorumuzdan razı olsun” açıklamasında bulundu.

 

 

 

 

 


 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet