Skip Navigation Links

Katliama DUR

HAYTAP Yönetim Kurulu Yasa Tasarısına İlişkin Açıklama Yaptı.

Yaşam   A+a-

HAYTAP Yönetim Kurulu Yasa Tasarısına İlişkin Açıklaması: Değerli

Basının Bilgisine: Halen görüşülmekte olan Hayvanları Koruma Kanunu Tasarısı ile Kedi-Köpek Katliamı kapıda. Hayvanlarımız DENEY İŞKENCESİNE GÖNDERİLİYOR. Sayın Başbakan tarafından geçen yıl durdurulan taslakta ki tecrit ve ölüm alanları olan "Ormanlara yapılacak doğal yaşam parklarının" yerini, dağlara tepelere ıssızlara yapılacak "Beslenme Odakları" aldı.

BU BASIN AÇIKLAMASI Salı Günü HAYTAP TEMSİLCİLERİ TARAFINDAN 81 İLDE EŞ ZAMANLI OLARAK YAPILACAKTIR !

TBMM Çevre Komisyonunda görüşülen Hayvanları Koruma Kanunu Tasarısına ilişkin Basın Açıklaması: 

Orman Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve meclise sunulan, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu Taslağı üzerindeki TBMM Çevre Komisyonu çalışmalarında ilk 5 madde oylandı.

1. Oylanan maddelerde, neticesi "on binlerce hayvanı ölüme götürecek" olan, sahipsiz kedi ve köpekleri de DENEY İŞKENCESİNE yollayacak kararlar alındı.

2. STK lara görüş sorulmasına rağmen, kendilerine iletilen tüm görüşler yok sayıldı. Komisyon toplantısına katılan STK temsilcileri ise Komisyon Başkanı Erol Kaya tarafından sürekli olarak susturuldu ve azarlandı.

3. Daha önce ki, Sayın Başbakan tarafından durdurulan ilk yasa tasarısında yer alan ve on binlerce köpeğin öldürülmesi demek olan adı DOĞAL PARK olan tecrit kamplarının adı bu kez "Besleme Noktaları" olarak değiştirildi. Biz hayvan hakları savunucuları biliyoruz ki; besleme noktaları adı altında yine hayvanlar toplanacak, açlık ve ölüme gönderilecektir. Osmanlının son döneminde İstanbul'da 50 000 köpek İngilizler istiyor diye "Hayırsız Adaya" gönderilerek ölüme mahkum edilmişti. Bu yasa tasarısı kanunlaşırsa, yüzyılın "ikinci büyük Hayırsız Ada katliamı" yaşanacaktır.

4. Türkiye'de hayvan deneylerinin, gerçek anlamda bilimsel araştırma için değil, üniversite mensuplarına "Akademik Kariyer" sağlamak için hayvanlara uygulanan bir işkence olduğu bilinen bir gerçektir.

Bizler, fareleri, tavşanları, domuzları bu işkenceden kurtarmaya çalışırken, Orman Su İşleri Bakanlığı çıkardığı DENEY YÖNETMELİĞİ ile ve sonra da onu bu yasa tasarısı ile destekleyerek "sahipsiz kedi ve köpeklerin de" üzerinde deney yapılmasının yolunu açtı. Hatta bizim sahipsiz kedi ve köpeklerimiz, bu yönetmelik ve yasa ile, deneylerde kullanılmak üzere aynı zamanda ihraç da edilebilecek.

5. Petshop'lar da kedi-köpek satışı yasaklanmasına rağmen, üretimin kontrol altına alınmasına yönelik hiç bir tedbir taslakta yoktur. Bu durumda, kedi ve köpekler merdiven altlarında ve denetlenmeden, ruhsatsız üretim çiftliklerinde gözden uzak daha kötü şartlarda üretilmeye devam edecektir.

6. Yunus Park'larına yasak önerisi verilen bir önerge ile kaldırıldı, tamamen serbest bırakıldı. . Yunus terapisinin iyileştirici özellikleri olmadığı bilimsel raporlarla kanıtlandığı halde, bu parklarda "sağlığa iyi geliyor" sahtekarlığı ile yunuslar hapsedilip acı çekmeye, vatandaş da istismar edilip kandırılmaya devam edecektir.

Komisyonun 19 Haziran Perşembe günü yapılacak ikinci toplantısında ise, kalan maddeler için de "hayvanları yok etmeye yönelik" ve hayvan aleyhine kararlar alınmaya devam edilecek gibi görünmektedir.

Bu tasarı kanunlaşırsa, 2004 yılında Cumhuriyet Tarihinde ilk kez Hayvanları Koruma Kanununu çıkarma başarısını gösteren AKP ve hükümeti, hiç hak etmediği halde maalesef "yüzyılın en büyük kedi-köpek katliamının" sorumluluğunu almış olacaktır.

Bizim beklentimiz, geçen defa olduğu gibi Sayın Başabakan'ımızın tasarının bu şekli ile çıkmasını da engellemesidir.

Yani, hayvanları yok etmeye yönelik bu yasa tasarısında son umudumuz Sayın Başbakanımızdır.

HAYTAP olarak, 17 Haziran Salı günü saat 13:00 de tüm yurtta eş zamanlı olarak, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a çağrımızı içeren "Sayın Başbakanımız, son umudumuz sizsiniz, katliam getirecek bu yasa tasarısına dur deyin" başlıklı basın açıklamamız olacaktır.

Sesimizi Sayın Başbakanımızın duyacağına ve bu katliama izin vermeyeceğine tüm kalbimizle inanıyoruz.

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet