Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Ramazan Yardımlarına Ak Parti Engeli”

Başkan Savaş: “Hatsu Asi Nehri İçin Çalışmalarını Sürdürüyor”

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı toplantısını Hatay Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirdi. Doç.Dr. Lütfü Savaş başkanlığında toplanan mecliste bazı daire ve şube müdürlüklerine yapılan atamalar ve HATSU ile ilgili bazı konular ele alındı.

Meclis toplantısında gündemin ilk konusu olan Büyükşehir Belediyesi Teleferik Projesi kapsamında yapımı devam eden alanda bulunan arkeolojik kalıntıların korunması yaşatılması ve sergilenmesi amaçlı Projelendirmelerin daha sağlıklı yürütülebilmesi adına Teknik Altyapı Alanının genişletilmesine yönelik hazırlanan Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Plan Değişikliği ile ilgili komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi.

Gündem maddesi olarak 3. sırada bulunan Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Federal Almanya Eyaleti Başkenti Kiel arasında Kardeş Şehir Anlaşmasının yapılmasına buna ek olarak Bursa ve Aalen’in kardeş şehir olmasının devam edilmesine oybirliğiyle karar verildi.

Mecliste görüşülen konulardan bir diğeri ise Mahalle ve Anayolların bakımıydı. Mecliste oy birliğiyle kabul edilen gündem maddesinde eskiden köy statüsünde olan Büyükşehir Yasasıyla birlikte mahalle statüsüne alınan yolların bakımı ise Hatay Büyükşehir Belediyesine bağlandı.

Gündemin diğer bir maddesi olan HATSU Genel Müdürlüğünün Atık Su Deşarj yönetmeliği teklifiydi Yapılan oylama sonucunda ise teklif Plan Bütçe ve Tarife komisyonuna havale edildi.

Büyükşehir Meclisi’nde HATSU’nun Asi Nehri için çalışmalarının son sürat devam ettiğine dikkat çeken Başkan Savaş, Küçükdalyan mahallesinde çalışmaları süren arıtma tesisinin tamamlanmasının ardından Asi Nehri’ndeki kirliliğin tamamen ortadan kalkacağı müjdesini verdi.

Büyükşehir Belediyesi meclise gündem dışı bir teklif sunarak, yaklaşan Ramazan Ayı dolayısıyla Hatay’ın dört bir köşesindeki muhtaç insanlara Ramazan Kolisi yardımı yapmak amacıyla, Özel Kalem Müdürlüğü bütçesine ek bütçe ilave edilmesini teklif etti.

AKP Grubu Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan Ayında yapmak istediği Ramazan Kolisi yardımları için talep ettiği ek kaynak teklifini 1 ay sonra görüşülmek üzere komisyona havale etti. Böylece Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan Ayı’nda muhtaç insanlara Ramazan Kolisi dağıtması ve çadırlar kurmasının önüne geçilmiş oldu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş; bu bütçenin onaylanmaması durumunda Ramazan ayına günler kala Hatay ili genelinde 50.000 kişiye erzak yardımı yapılamayacağını, dolayısıyla Komisyondan günler sonra gelecek raporun anlamsız kalacağını söyledi. Başkan Savaş’ın bu yöndeki uğraşlarına rağmen AKP grubu teklifi reddederek, teklifisin bir ay sonraki meclis toplantısında görüşülmesi üzere komisyona gönderilmesini istedi.

 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar