Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

‘Diyarbakır Analarının İsyanını Destekliyoruz’

TÜRK BAYRAĞINI KİMSE GÖKLERDEN İNDİREMEZ!

Gündem   A+a-

 Diyarbakır’da PKK’nın dağa kaçırdığı çocuklar için eylem başlatan anaların eylemine İskenderun Kardeşlik Platformundan destek geldi. Kardeşlik Platformu İskenderun’da Boyacılar Parkında bir basın açıklaması yaparak, analarının eyleminin başarısı için herkesin mücadele etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Özarslan, PKK terör örgütü yanında Suriye’ye saldıran ve AKP tarafından desteklenen terör örgütleri olan El Kaide, ÖSO gibi terör örgütlerinin de aynı kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Basın açıklamasına İşçi Partisi il sekreteri Emilhan Güçlü, TGB, Taşeron İşçileri İskenderun Şube Başkanı Sadık Karakaş, ADD İskenderun Şube Başkanı Ali Akyol, Belediye İş Sendikası yöneticileri katılıp, destek verdiler.

Özarslan “ Bizler yıllardır terör örgütlerinin hain saldırılarıyla çocuklarımızı şehit olarak kurban verdik. Bundan sonra terör örgütlerine yeni kurbanlar vermek istemediğimizden bu yürekli isyanı destekliyoruz.

--Amerika Büyük Ortadoğu Projesi ile bölgemize şekil vermeye devam ediyor. Bu projenin uygulanmasında başta AKP olmak üzere PKK, ÖSO, El Kaide, El Nursa, PYD gibi terör örgütlerini kullanmaktadır. --Suriye’de sürdürülen “iç savaş” da bu vahşi terör örgütleri kullanılmakta ve sınırlarımızdan geçerek Suriye halkına saldırmaktadır.Suriyeli Çocukların boğazlarını kesiyor, kadınların ırzına geçiyor ve milli servetlerini carcur ediyorlar. Bu vahşilere “özgürlük savaşcısı” diyenleri bir uyarıyoruz, bunlar bütün insanlığın düşmanlarıdır.

 

--Bizler savaşın karşısında barışı savunanlar, her savaş karşısında barışı savunduk ve halkımızın huzur içinde birlikte yaşamasını savunduk. Peki hani şu Türk askerine karşı çıkan “vicdanı retçiler” nerede? PKK 13-15 yaşındaki çocukları zorla dağa kaçırıp terörist yaparak , Amerika uşağı olmasına niçin karşı çıkmıyorsunuz? “Açılım” diyerek Türk ve Kürt halkının çıkarlarını savunduklarını iddia eden sözde Akil’ler nerdesiniz? sizin vicdanınız nerede kaldı?

--Haziran direnişlerinde panzere, copa ve gazlara karşı en önde direnen kadınlar buğün Türk ve Kürt halkının birlikteliğini ve Türkiye-Suriye sınırındaki terör örgütlerine karşı yine yiğitce mücadelededir . Bu gün Diyarbakır sokaklarından yükselen kadınlarımızın sesi, iki halkın kaderini yeniden birleştirecek eylemlere imza atmaktadır. ‘terör örgütlerine çocuklarımızı vermeyiz”çığlıklarına sesiz kalmayacağız.

 

--Bölgede PKK, BDP ve HDP bu yiğit Anaların eylemlerini bastırmaya ve direnen anaları tehdit etmektedir. Anaların eylemlerinden korkan bu zatlar “provokasyon” diyerek halkımızı kandırıyorlar. Güya bu eylemleri “MİT” düzenliyormuş! Diyenlere soruyoruz, PKK Lideri, bizzat MİT başkanı Hakan Fidan’ın koruması altında değil mi? Öcalan ve PKK’nın hükümet ile ortaklığının mimarlığını yapmıyor mu? --Amerika ; AKP ve PKK ile birlikte Türkiye’nin bölünmesine “AÇILIM” adıyla HALA devam ediyor. Yine bunlar el, ele vererek, ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi için Başta Türkiye olmak üzere, Suriye, Irak, ve İran’ı bölmek ve parçalamak istiyorlar. --Yine anaların isyanını bastırmak için “devlet teslim oldu” diyenlere sözümüz ise Devlet değil sözde Devleti temsil eden AKP teslim olmuştur.”

Özarlan Türk Bayrağının göklerden indirilmesine sert tepki göstererek,bayrağın indirilmesinin hesabını vereceklerini söyledi.

!TÜRK BAYRAĞINI KİMSE GÖKLERDEN İNDİREMEZ!

PKK Kışkırtma eylemlerine devam ediyor. Bağlarcılar ilçesinde yollar kesildi ve güvenlik güçlerine taşlı, moltof saldırıları düzenlendi. Yüzleri maskeli grup 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığının bahçesine girdi ve Türk Bayrağını indirdi. Türk Bayrağını indiren hain çetelerden biridir. Çünkü bu bayrak bütün milletimizi yani Türk ve Kürt halkının ortak bayrağıdır. Ancak hainler ve provokatörler indirir. Onlarda gerekli dersi alacaklardır.

 

--Değerli Yurttaşlar; İrtica ve bölücülük belasından kurtulmayı, Türk ve Kürt analarının beraber açtığı bu EVLADIMI İSTİYORUM özgürlük direniş yolundan yürüyerek başaracağız. --Bu büyük uyanış ,PKK terör örgütünün silahlarını bırakması için önemli bir başlangıçtır. --Yürekli anaların yürüttüğü bu SAVAŞ DEĞİL BARIŞ eylemi; Türk ve Kürt halkının birlikte ortak mücadele büyütmesi için bir şanstır. –Tüm demokratik kitle örgütlerini, siyasi partilerimizi ve de halkımızı anaların eyleminin başarısı için destek vermeye çağırıyorum.” Dedi.

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar