Skip Navigation Links

MKÜ'den Bir Başarı Daha

Mkü Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Nigar Küçükkubaş, Polonya'da Düzenlenen ' Dünya Liselerarası Atletizm Şampiyonası'Ndan Başarılarla Döndü

Gündem   A+a-


 
Mkü Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Nigar Küçükkubaş, Polonya’da Düzenlenen “ Dünya Liselerarası Atletizm Şampiyonası”Ndan Başarılarla Döndü
 
Türkiye Okul Sporları Federasyonu’nun (TOSF) ISF yıllık faaliyet programında yer alan “Dünya Liseler arası Atletizm Şampiyonası” 18–23 Haziran 2011 tarihlerinde Polonya’nın Bydgoszcz kentinde yapıldı. Federasyon Başkanı Ayhan Pala tarafından, Atletizm Karma Milli Takımlar Baş antrenörleri olarak görevlendirilen MKÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nigar Küçükkubaş ve Okul Sporları Federasyonu Antrenörü Zeynep Bediz Oyar, katıldıkları Şampiyona maçlarından başarılarla döndüler.
 
TOSF Başkan Vekili Harun Sönmez başkanlığındaki kafilede; Genel Sekreter Mehmet Koç, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) temsilcisi Mualla Akgül, Dış İlişkiler Kurul Başkanı Levent Tanık ile 24 sporcu ve 4 antrenör yer aldı.
 
Federasyon Milli Takımımız antrenörlüklerini erkeklerde Yrd. Doç. Dr. Nigar Küçükkubaş ve kızlarda Zeynep Bediz Oyar’ın yaptığı Şampiyona’da okul takımlarını, Bursa Cem Sultan Lisesi Antrenörü Savaş Gökçe ile İzmir Hayrettin Duran Lisesi Antrenörü Tolga Altun temsil etti.
 
ISF Dünya Şampiyonası’nda okullar kategorisinde; Bursa Cem Sultan Lisesi kızlarda “Dünya Şampiyonu”, İzmir Hayrettin Duran Lisesi erkeklerde “Dünya Üçüncüsü” oldu. Federasyon Milli Takımlar kategorisinde ise kızlarda “Dünya İkinciliği” ve erkeklerde “Dünya Dördüncülüğü” kazanıldı.
 
Ayrıca takım halinde elde edilen başarılara ek olarak tüm takımlarda ferdi olarak toplam 13 Dünya Birinciliği ve 6 Dünya İkinciliği elde edildi. Yarışmalar sırasında 3 Adım Atlama Branşı’nda Esra Emiroğlu, 12.96 derecesiyle “Yıldızlar Türkiye Rekoru”nun sahibi oldu
 
Federasyon Başkanı Ayhan Pala, elde edilen bu başarılardan çok mutlu olduğunu ifade ederek, sporculara ve antrenörlere ayrı ayrı teşekkür etti.
Kafile Başkanı ve Federasyon Başkan Vekili Harun Sönmez de yaptığı açıklamada, “Atletizm bütün sporların temelidir. Dünya Şampiyonası’nda elde ettiğimiz başarı bu nedenle çok anlamlıdır. İnanıyorum ki bu yarışmalara katılan ve başarı ile ülkemizi temsil eden sporcularımızı gelecekte Avrupa; Dünya hatta Olimpiyat Şampiyonaları’nda görmekten mutlu olacağız. Ekip ruhu içerisinde birlik ve beraberlik duygularıyla ülkemizi temsil edip böylesine bir başarıyla dönmekten gurur duyuyoruz” dedi.
 
Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder de, ülkemiz ve üniversitemiz için gurur veren başarıları elde eden TOSF Başkanı Ayhan Pala’yı, Üniversitemiz Öğretim Üyesi Erkek Karma Milli Takım Baş antrenörü Yrd. Doç. Dr. Nigar Küçükkubaş’ı ve tüm sporcuları tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.
 
.
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet