Skip Navigation Links

İskenderun’da Ehliyet Verilemiyor!

Sınavları başarıyla geçen sürücü adayları trafik tescil şube müdürlüklerinde 'sürücü belgesi kartı yok'cevabıyla büyük şok yaşıyor.

Gündem   A+a-

 

    Bazı emniyet yetkilileri konuya ilişkin şu bilgiyi paylaştı:

    "Emniyet Müdürlüğünce yürütülmekte olan sürücü belgesi düzenleme ve araç tescil işlemlerinde kullanılmakta olan 'Sürücü Belge Kartı (Ehliyet), Motorlu Araç Tescil Belgesi ve Motorlu Araç Trafik Belgesi' bir süredir Defterdarlık Mal Müdürlüğü tarafından temin edilememekteydi. 6 Haziran 2014 tarihi itibarıyla Defterdarlık Mal Müdürlüğü tarafından araç tescil işlemlerine kullanılmakta olan 'Motorlu Araç Tescil Belgesi ve Motorlu Araç Trafik Belgesini' il ve ilçe trafik tescil kuruluşlarına verilmesi ile birlikte araç tescil işlemleri yapılmaya başlanılmıştır. Ancak 'Sürücü Belge Kartı' temin edilemediğinden kurumumuzca sürücü belgesi düzenlenememektedir."

    Öte yandan ülke genelinde yaşandığı belirtilen bu sorunun Mudanya gibi bazı ilçelerde olmadığı ve ehliyet almak için acele edenlerin bu ilçelere gittiği belirtiliyor.

    GREV SONRASI BASILACAKTI

    Darphane geçtiğimiz eylül ayında 68 gün süren grevin ardından kamuoyunda 'çipli ' diye bilinen ehliyetlerin basımına başlanacağı açıklamıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından, Avrupa Birliği (AB) kriterlerine uygun hale getirilen ve tasarımı yapılan yeni sürücü belgeleri Darphane'deki grev yüzünden basılamıyordu. Darphane'deki baskı işlemlerinin tamamlanmasıyla piyasaya çıkacak yeni ehliyetlerde hem sürücü belgeleri değişecek hem de sınıf sayıları artırılacak. Yeni sürücü belgeleri pembe ağırlıklı, turkuvaz ve bej rengi dolgulu, karekodlu olacak. Kartın ön yüzünde yer alacak resmi makamlarca verildiğini belirten hologramın hemen yanında ise araç sahibinin hangi araçları kullanabileceğini gösteren sürücü sınıfları bulunacak. Kartın arka kısmında ise sürücünün kişisel özelliklerinin yer aldığı çip değil karekod yer alacak.

 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet