Skip Navigation Links

İskenderun Belediyesinden Çevre Haftası etkinliği...

İskenderun Belediyesi, 5 -11 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası dolayısıyla ilkokullar arası atık pil yarışması düzenledi.

Gündem   A+a-

 

    İskenderun Belediyesi 5 Nolu Sosyal Tesis'te düzenlenen etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Gözüküçük, belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

    Etkinlikte konuşan İskenderun Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Fevzi Özkan, "Dünya Çevre günü ve haftası dolayısıyla kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla İskenderun'da bulunan tüm ilkokullarda atık pil toplama yarışması düzenledik. Etkinlik kapsamında okullarımızdaki ilkokul öğrencilerinin yapmış olduğu resimlerden oluşan bir sergi de gerçekleştirdik" dedi.

    Düzenlenen bu tür yarışma ve etkinliklerin çevre duyarlılığı konusunda önemini vurgulayan Başkan Yardımcısı Ergün Gözüküçük, "Çevre için en büyük tehlikelerden birisi pil konusudur. Yıllardır tüm kurumlarımızda etkinlik ve çalışmalar yapılmıştır. Belediyemiz tarafından da kurumlarımıza atık pillerin toplanması amacıyla atık pil kutuları gönderilmiştir. Belediyemiz tarafından toplanan atık pillerin ilgili merkezlere gönderilerek bertarafı söz konusudur. Bir pilin bir ton suyu kirlettiği ve toprağı verimsiz hale getirdiği, sağlık anlamında da tehdit edici unsurları olduğu, kansere ve birçok rahatsızlığa sebep olduğu bilinmektedir. Bu nedenle bu etkinlik büyük önem taşımaktadır. Geçen yıl yapılan atık pil yarışmasında 600 kg civarında pil toplanırken, bu yıl toplanan atık pil miktarı 900 kilogramı aştı. Etkinliğe katılan değerli öğretmenlerimize, çocuklarımıza ve idarecilerimize teşekkür ediyor, emeğinize sağlık diyorum" diye konuştu.

     Düzenlenen atık pil toplama yarışmasına 7 okul katıldı. Okullardan 906.76 kg atık pil toplandı. Mithatpaşa İlkokulu topladığı 484.80 kg atık pil ile birinci, 218.12 kg atık pille ile Hürriyet İlkokulu ikinci, Denizciler Mustafa Kemal İlkokulu ise 142.04 kg ile üçüncü oldu. Topladığı atık pil oranına göre birinci olan okula akıllı tahta, ikinci olan okula projeksiyon makinesi, üçüncü okul da fotokopi makinesi ödülüne hak kazandı.

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet