Skip Navigation Links

Arsuz Belediyesi’ne İcra Şoku Bitmiyor!!!

Şokları art arda yaşayan Başkan Culha, halktan biraz sabır ve tahammül isteğini dile getiriyor..

Gündem   A+a-

 

   Arsuz Belediyesi’ne icra şoku dalga dalga devam ederken, kapanan belde belediyelerinden Arsuz ve Akçalı’ya ait borçların gayrimenkullerin satışı yöntemiyle değil, imkanlar dahilinde taksitle ödenmesi mücadelesini veren Belediye Başkanı Nazım Culha, halkın alın teriyle kazanılan gayrimenkullerin korunması için her şeyi yapıyor.. Şokları art arda yaşayan Başkan Culha, halktan biraz sabır ve tahammül isteğini dile getiriyor..

     Arsuz Belediyesi’ne İcra Şoku Bitmiyor!!!

    Varan 1 : Hatay Valiliği Gayrimenkul Tasfiye Komisyonu Arsuz İlçe Sınırları içerisinde eski belediye hizmet binalarından Gözcüler hizmet binası ile Milli Emlak’a ait Arsuz ilçe belediyesinin kiracı olarak ikamet ettiği bina hariç tüm binaları kamu kurumlarına tahsis etti.. Hizmet binalarının iadesi yönündeki yapılan başvuruya “Red” yanıtı gelince Başkan Culha bu kez hukuk yoluyla binaları geri almak için mücadele veriyor..

    Varan 2: Arsuz Belde Belediyesi’nin borçlarına istinaden alacaklı kişi ve kuruluşların başvurusu üzerine nehir kenarında bulunan değeri paha biçilemez gayrimenkuller başta olmak üzere bir çok gayrimenkulün satışı seçim öncesi 28 Mart’ta gerçekleşti ama Başkan Culha’nın girişimleriyle satışı gerçekleşen gayrimenkullerin yeni sahiplerine devir işlemi seçim sonrası durduruldu..

    Varan 3: Akçalı Belde Belediyesi’nin yaptırdığı yola parke taşı döşenmesi işinden kaynaklanan 1 milyon 200 bin TL borçtan dolayı müteahhit firmanın başlattığı icra işleminin durdurulması için görüşmeler Başkan Culha’nın girişimleriyle tüm hızıyla sürüyor.

    Eğer icra yoluyla satış girişimi müteahhit firma ile görüşülerek durdurulmazsa, Akçalı Mahallesi’nde halkın malı olan bir çok gayrimenkul hiç fiyatına satılacak. Başkan Culha, alacaklı müteahhit ile görüşmelerin olumlu sonuçlanması umudunu taşıdığını belirterek, tüm alacaklı kişi ve kuruluşlara ödemelerinin yapılması için çalıştıklarını söyledi.

      Halkımın Malını Sattırmam!!!

    Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, henüz iki aylık belediye başkanı olmasına rağmen icra dosyalarıyla mücadele ediyor.

     Borç yükleriyle Arsuz ilçe belediyesini sıkıntıya sokan kapanan iki eski belde belediyesi ise Arsuz ve Akçalı…. Her iki belde belediyesinin Arsuz İlçe Belediyesi’ne devrolan borçları, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın çözmeye çalıştığı hususlar arasında ön sıralarda yer alıyor.

     Hatay’ın büyükşehir statüsüne kavuşmasından önce Arsuz Belde Belediyesi’nin borçlarından ve yapılan parke taşı işinden dolayı 28 Mart 2014 tarihinde gerçekleşen, ancak satış sonrası devir işlemleri Başkan Culha’nın girişimleriyle durdurulan gayrimenkullerin ardından bu kez de Akçalı Belde Belediyesi’nin yaptırdığı parke taşı işinden dolayı 1 milyon 200 bin Tl alacağı olan müteahhit icra işlemi başlattı.

    Akçalı Belde Belediyesi’nin yaptırdığı parke taşı işinin faturası Arsuz Belediyesi’ne kesilince girişimde bulunarak müteahhitle görüşen Başkan Culha, görüşmelerden olumlu yanıt çıkması için çalıştıklarını söyledi.

    Kamuoyunda da büyük yankı uyandıran eski belde belediyeleri olan Arsuz ve Akçalı’nın neden olduğu icralara ilişkin haber ekibimizin sorularını yanıtlayan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Belde Belediyesi’nden ve Akçalı Belde Belediyesi’nden kaynaklanan borçların tahsilatı için gayrimenkullerin icra yoluyla satışlarına müdahele ederek alacaklı taraflarla görüşmelerini sürdürdüklerini söyledi.

   Arsuz ilçe belediyesine ait gayrimenkullerin satılmasına karşı olduklarına dikkat çeken Belediye Başkanı Nazım Culha, müteahhit firma ile görüşerek borcun taksitlendirilmesi yöntemiyle ödenmesi için çalışma yaptıklarını söyledi..

 

 


Arsuz Belediyesi’ne İcra Şoku Bitmiyor!!! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet