Skip Navigation Links

Minik Öğrencilere Sağlık Taraması

Anasınıfı öğrencilerine yönelik, sağlık taraması düzenledi.

Sağlık   A+a-

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Dörtyol İlk Kurşun İlkokulu’nda öğrenim gören anasınıfı öğrencilerine yönelik, sağlık taraması düzenledi.

Gerçekleştirilen sağlık taramasında, öğrencilerin varsa hastalıklarını tespit etmeyi vetespit edilen hastalığın ilerlemesini engellemeyi amaçladıklarını ifade eden Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Acil Servis Sorumlu Hekimi Doktor Salih Yılmaz, sağlık taramalarının özellikle çocuklar için çok önemli olduğunu vurguladı.

Sağlık taramasının başarılı bir şekilde geçtiğini ifade eden Doktor Salih Yılmaz, “Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında okullara yöneliksağlık taramalarımızın sonuncusunu, Dörtyol İlk Kurşun İlkokulu’nda öğrenim gören anasınıfı öğrencilerine gerçekleştirdik. Bu kapsamda, öğrencilerimizin genel tıbbi muayenelerini ve sağlık kontrollerini tamamladık. Taramalar sonucu çocukların genelinde, kış mevsiminde sık rastladığımız gribal enfeksiyonun azaldığını tespit ettik. Unutulmamalıdır ki, çocukların mevsimsel olarak tehdit altında olduğu hastalıklar bitmez. Özellikle bu konuda velilere ve öğretmenlere bilgiler aktardık, acil müdahale edilmesi gereken problemleri belirttik” açıklamasında bulundu.

 

“Çocuklarınızı periyodik olarak doktorla buluşturun”

Çocuklara yönelik, velilere sağlık uyarılarında bulunan Doktor Salih Yılmaz, “Veliler, çocuklarının hastalıklarını es geçmesinler ve çocuklarını her zaman önemsesinler. Çocuklar hasta olmasa bile, periyodik olarak çocuk doktoruna kontrole götürülmelidir. Doktorun görevi, hastalığı ne kadar tedavi etmekse, en önemli görevlerinden bir diğeri de çocuk hasta olmadan, çocuğun sağlık halinin devamlılığını sağlamaktır. Bu nedenle çocuklarınızı doktora götürmekten kaçınmayın” şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Yakup Kardöl ise, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi sağlık ekibine teşekkürlerini sunarak, “İskenderun Özel Gelişim Hastanesi sağlık ekibinin, okulumuza yapmış olduğu etkinlikten ve çocuklarımıza gösterdikleri ilgilerden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.İlk Kurşun İlkokulu olarak, eğitime yönelik bu tür desteklerin devamını bekliyoruz” dedi.

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet