Skip Navigation Links

HATİAB Tayvan’a Çıkarma Yaptı

Türkiye’nin gururu HATİAB (Hatay İşadamları ve Bürokratları Derneği)’ın Tayvan ziyaretleri devam ediyor.

Gündem   A+a-

 HATIAB Genel Başkanı İbrahim Güder ve beraberindeki heyet Tayvan Büyük Millet Meclisini ziyaret ettiler.

HATIAB Genel Başkanı Ibrahim GÜDER ve beraberindeki heyet ile Tayvan Büyük Millet Meclisi Başkan vekili Dr. Lin Yu-FANG'ın meclisteki çalışma ofisinde nezaket ziyaretinde bulundular.

Uzakdoğu'nun küçük ama hızlı gelişen ülkesi Tayvan ile Türkiye arasındaki Ticari ilişkilerde HATİAB Hatay İşadamları ve Bürokratları Derneği Başkanı GÜDER'in girişimleri ile her iki ülke arsında sıcak dostlukların köprüsü atılıyor. HATİAB Genel Başkanı GÜDER'in organizasyonu ile Tayvan'a çıkarma yapan Milletvekilleri ve İMÜ Rektörü'nün de aralarında bulunduğu heyet bir dizi görüşmeler yaptılar.

HATİAB ve Türk-Tayvan İş Konseyi Başkanı İbrahim Güder'den oluşan Tayvan ziyaretindeki heyette Gayri resmi Görüşmede Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Dr. Nurettin NEBATİ, Ak Parti Grup Başkan vekili İstanbul Milletvekili Av. Belma SATIR, Çevre ve Şehircilik Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Batman Milletvekili Ziver ÖZDEMİR, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet SEKMEN, (İMÜ) İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit OKUR ve HATİAB Hatay İşadamları ve Bürokratları Derneği Genel Başkanı Ibrahim GÜDER hazır bulundu.

Ziyarette ele alınan konular Türkiye - Tayvan arasında gündeme aldıkları ikili görüşme konuları başında ; THY ile direk Türkiye -Tayvan'a uçuş, her iki ülke arasında Vizelerin karşılıklı kaldırılması, Daha çok Tayvanlının Türkiye’ye rahatça gelebilmesi ve Tayvanlı işadamlarının Türkiye'ye yatırım yapmalarının sağlanması, Karşılıklı öğrenci ve öğretim üyesi değişimleri ile iki ülke arasındaki Ticaretin, Turizmin ve Dostluğun arttırılması, Ortak amacımız olarak ekonomik ilişkilerimizi, ticari ilişkilerimizi geliştirmeliyiz.Tayvan'dan seçilecek bir üniversite ile kardeş üniversite statüsünün kurulacağı ve öğrenci ile öğretim üyesi değişimi yapılacağı belirtildi. Türkiye'den giden heyeti kabul eden Tayvan Büyük Millet Meclisi Başkan vekili Dr. Lin Yu-FANG ele alınan konularla yakından ilgileneceğini belirtti. HATİAB Genel başkanı ve beraberindeki heyetin gerçekleştirdiği ziyarette konular sıcak ve samimi ortamda konuşuldu.

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet