Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Türkiye’de Bir İlk… SOKAKTAN OLİMPİYATLARA

Sokak Çocuklarını spora yönlendirmenin mimari yapısını çizen İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Arıkoğlu, Türkiye’de bir ilke imza

Spor   A+a-


İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe... paylaşan: 8gunhaber

 

    ‘Sokak Olimpiyatları’ adı altında sportif bir etkinlik düzenleyecek olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü sokak çocuklarını spor ile tek bir çatı altında toplayacak.

     “Eğitimin Temeli Aile, Sporun İl Adımı Sokaktır”

    Sokakta oyun oynayan çocukların oyun sistemini bozmadan daha eğlenceli bir şekilde düzenli ve doğru bir eğitimle çocukları spora kazandıracaklarının altını çizen İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Arıkoğlu, sokak olimpiyatları etkinliğe ile Dünya ve Avrupa Olimpiyat yarışmalarına sporcu yetiştireceklerine vurgu yaptı. ‘Eğitimin temeli ailedir, sporun ilk adımı sokaktır’ diyen Müdür Ali Arıkoğlu; “İskenderun’da bu şekilde birçok Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu olan çocuklarımıza ışık olmak, doğru bir şekilde eğitim vererek hedefledikleri başarılara ulaştırmak istiyoruz. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde uzaktan yakından emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ederim” dedi.

 


 

       Bunları Biliyor muydunuz?

      Olimpiyat şampiyonlarında ilk 3 dereceye giren sporculara Devlet Sporcusu Unvanı verildiğini hatırlatan Müdür Ali Arıkoğlu; “Devlet Sporcusu unvanı alan bir sporcu Türkiye’de devletin herhangi bir kurumunda ki kültürel ve sosyal etkinliklerde ücretsiz olarak kullanmaktadır ve kendilerine altın gümüş ve bronz olarak almış oldukları madalyaya göre devlet sporcu maaşı bağlanmaktadır. Bugün yüzlerce sporcu bu imkânlardan yararlanmaktadır. Yıldızlarda, gençlerde ve büyüklerde Dünya, Avrupa, Balkan, Akdeniz ve Olimpiyat şampiyonlarında ilk 3’e giren sporcuyu lise mezunu olma şartıyla Beden Eğitimi Öğretmenliği, Antrenörlük, spor yöneticiliği bölümlerine direkt gitmektedir” diye konuştu.

     Olimpiyatlar Start Alıyor…

     Sokak Olimpiyatlarının ilk programına 10 Haziran 2014 Salı günü İskenderun Deniz Nakliyecileri Ortaokulu’nda Saat 10.00’da Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’in katılımıyla başlanılacak.

 

 


Türkiye’de Bir İlk…  SOKAKTAN OLİMPİYATLARA videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş