Skip Navigation Links

Gelişim Hastanesi'nde çok önemli bir birim:KETEM

skenderun’da Gelişim Hastanesi bünyesinde hastaneden bağımsız çalışan Çok Önemli bir birim var. Kısa adı KETEM.

Sağlık   A+a-

Yani Kanser erken teşhis, tarama ve eğitim merkezi.

 

Sağlık Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan ve tamame ücretsiz hizmet veren KETEM, meme kanseri, kolon kanseri ve tahim ağzı kanseri konularında erken teşhis çalışmaları yapıyor.

 

Dr.Selda Bilgin Dalyan başkanlığındaki İskenderun KETEM, şüphe duyan vatandaşların herhangi bir sağlık güvenceleri olmasa dahi muayene ve kanser araştırmalarını ücretsiz olarak yapıyor.

 

Erken teşhisin kanser hastalıklarında hayat kurtardığını belirten uzmanlar, KETEM’in çok önemli bir görev yaptığına dikkati çekiyorlar.

 

Merkezi ziyaret eden Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, başta Belenli kadınlar olmak üzere bu konuda eğitim faaliyetlerini KETEM ile ortak başlatmayı istediklerini belirtti. Dr. Dalyan’dan bilgi alan Vurucu, ‘’Kanser maalesef çağımızın en önemli sıkıntılarından biri. Burada erken teşhis çok önemli. Bunun için de

 

bilinçli olmak gerekiyor. Halkımıza vereceğimiz bu eğitimlerim büyük faydası olacağına inanıyorum. KETEM’in hizmetinin tamamen ücretsiz olması da büyük avantaj’’dedi.

 

KETEM’in önümüzdeki haftadan itibaren Gelişim Hastanesi bahçesinde kendileri için özel olarak yapılan bir bölümde hizmeti sürdüreceği öğrenildi.

 

KETEM’da ayrıca Perşembe günleri sigarayı bırakmak isteyenlere de gereken desteğin verildiği tıbbi çalışmalar yapılıyor.


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet