Skip Navigation Links

Ak Sözleriniz Bu mu?

İskenderun Belediyesinde işten çıkartılan 75 güvenlik görevlisi, Belediye binası önünde basın mensuplarının karşısına çıktılar.

Gündem   A+a-


İskenderun Belediyesinde işten çıkartılan 75... paylaşan: 8gunhaber


    İskenderun Belediyesinde işten çıkartılan 75 güvenlik görevlisi, haksız yere işten çıkarıldıklarını iddia ederek Belediye binası önünde basın mensuplarının karşısına çıktılar. Sendikaların da destek verdiği işçilere Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İskenderun Belediye Başkan Adayı İbrahim Gül ile MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt, Eski Belediye Meclis Üyesi Av. Bülent Akbay ve Taşeron İşçiler Derneği 2. Başkanı Av. Orhan Korkut’ta eşlik etti.

     Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in seçim öncesi kimseyi işten çıkartmayacağı şekilde söz verdiğini ancak sözünde duramadığını açıklayan İskenderun Belediyesi Eski Güvenlik Amiri Muzaffer Keleş, iddialı açıklamalarda bulundu. İşten çıkartılın Belediye eski Güvenlik Amiri Keleş şu ifadelere yer verdi;

 


 

    “Ak Sözleriniz Bu mu?”

     Bizler kimiz bizler İskenderun İlçesinde emniyet teşkilatının en takın temsilcileri. Bizler İskenderun’da bulunan halkımıza ait 70’e yakın tesisi gece, gündüz demeden koruyan, bizler bir lokma aşı, ekmeği evinde bekleyen eşini, çocuklarını geçindirmeye çalışan, bizler belediye yönetimi tarafından ekmeği aşı elinden alınmış 5188 sayılı kanuna bağlı özel güvenlik görevlisiyiz. Belediye Başkanımız Seyfi Dingil seçim öncesi mitinglerde bizleri seçerseniz hiç kimsenin ekmeğiyle oynamayacağını, hiç kimseyi işten çıkarmayacağı sözünü vermişti. Peki, bu çıkartılanlar kim? Bu sizin sözleriniz midir? Ak sözleriniz bu mu?

 

          “Belediye’de Kargaşa Var!”

     Bizler bu yönetime göre başlangıçtan itibaren 1 ay beraber çalıştık. Sizlere gördüğüm manzarayı anlatayım; ilk günden itibaren belediye binamızın içinde makam ve oda kavgası yaşandığını gördük. Birilerine makam, yetki veriliyor 3 gün sonra o kişiyi alıp yerine başkasını veriyorlar. Böyle bir kargaşa halen devam ediyor.

     “Bu mu Hak Bu mu Adalet”

    Asıl olay odaları kimler sahiplenirse sanki babalarının paralarıymış gibi odalarını döşemesi halkın parasıyla şatafatlı lüks odalar oh ne ala ne ala… Bizim bildiğimiz belediye yönetimleri ilk günden halka nasıl, şehre nasıl hizmet veririz telaşına düşmeleri gerekirken ne yazık ki bu yönetim halkın parasıyla döşedikleri odalar da hizmet yerine kimin ekmeğiyle oynarız planları yapıyorlar. Bu mu hak bu mu hukuk…

 

     “Sigortasız Çalışıyorlar”

     Hep haktan hukuktan bahsettiler burada suç duyurusunda bulunuyoruz. 1 – 13 Mayıs 2014 tarihleri arasında 225 güvenlik görevlisini sigortasız maaşsız çalıştırdınız yalan mı? Şu anda çalıştırdığınız 225 özel güvenlik görevlilerine soruyorum. Siz sözleşme imzaladınız mı? Size sigorta girişi yapıldı mı? En son sigortanız ne zaman yattı? 5188 sayılı özel güvenlik yasasına göre sivil çalışmanız yasak bunu biliyor musunuz? Özel güvenlik amirleri odanızın önünde, yanında özel güvenlik çalıştırıyorsunuz… Neden Korkuyor musunuz? Özel güvenlik görevlilerini belediyenin tesislerini koruma için ihale edilip alınıyorlar. Siz bunu biliyor musunuz? Hayır… 4857 sayılı iş kanunu gereğince çalışma süresine uygun olarak ihbar yapılmaksızın telefonla özel güvenlik görevlisine yarın işe gelmiyorsun atıldın demek kanuna aykırı olduğunu biliyor musunuz? Hayır…

 

     “Bizi Fişlediniz mi?”

     Belediye Meclis toplantısında CHP ve MHP’nin sayın meclis üyeleri neden özel güvenlikleri işten atıyorsunuz yazık değil mi 75 kişiye diye sorulduğun da Başkan 75 kişi değil 35 kişi demiş. Buyurun atılanların listesi 75 kişi… Meclis üyeleri sebep sormuşlar cevap olarak birkaç aydır işe gelmeyenleri, çalıştığı yere bayan getirdikleri, uyuyanları, çalışmayanları attık demişler. Fotoğraf çektik diyorlar. Bu bir fişlemedir. Bu yaptığınıza bizden olmayanları attık deyin insanlara çamur – iftira atmayın. Bizler buraya mağduriyetlerimizin giderilmesi için toplandık. Bu mağduriyetlerimiz giderilmeyecek olursa belediye binasının önünde gerekirse ailelerimizle birlikte oturma eylemi başlatacağımızı buradan kamuoyuna ilan ediyoruz.

     “Keyfi Olarak İşten Çıkartıldılar!”

     İşten çıkartılan İskenderun Belediyesi Güvenlik Amiri Muzaffer Keleş’in ardından işçilerin işten çıkartılma sebebinin keyfi ve siyasi olduğunu savunan MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt ise mesai dışında işçilerin özgür olduğuna dikkat çekti. Turan Bozkurt; “MHP olarak bizler bu işten çıkartılmaların tamamına karşıyız. Sebebi de şu; bu işçiler keyfi ve siyasi amaçla işten çıkartılıyorlar. Bu çalışanların suçu, günahı ne? Bence suçları sadece başka belediye yönetimi döneminde işe girmeleri… Sayın Başkan diyor ki; ben bunları yakaladım. Kız arkadaşlarını getiriyorlarmış. Başka partilerin bayraklarını sallıyorlarmış. Sayın Başkan eğer bunlar mesai saatleri içindeyse bunları ispatlamakla mükellefsin. Ama mesai saatleri dışında ise seni hiç ama hiç ilgilendirmez” dedi.

    “Hizmet Yerinme İşçilerin Ekmeği İle Oynamayı Tercih Etti”

    Turan Bozkurt’un ardından insanların ekmeği ile oynayan hiçbir kimsenin iflah olamadığına vurgu yapan İskenderun Belediyesi Eski Meclis Üyesi Av. Bülent Akbay ise Seyfi Dingil’in göreve gelir gelmez hizmet yerine işçilerin ekmeği ile oynamayı tercih ettiğini savundu. ‘İşçinin ekmeği ile oynama… Git çalan, çırpan müdürlerinin ekmeği ile oyna’ diyen Av. Bülent Akbay sözlerine şöyle devam etti; “işinden, aşından yoksun olan bu insanların ailelerinin hangi durumda olduğunu zannedersem bu ülke de yönetenlerin tümü hiçbir zaman bunu algılayamadı ve buna uygun davranışlar içerisinde olmadı. Belediye Başkanları da belediye binalarını babalarının malı zannediyor. Ve adeta seçim öncesi seçilebilmek için birilerine bu insanların ekmeklerini pazarlık konusu edip, bu insanların ekmeklerini satıp, bu insanların emeklerini çalıp siz bana oy verin ben size iş imkânı sağlayacağım diyerek iktidara geliyorlar. Aslında sade ve sadece emekçilerin bir şekilde emeklerini, ekmeklerini satarak o koltuklara oturuyorlar. Üzülerek görüyorum ki Sayın Seyfi Dingil’de aynı şeyi yapmıştır. Gelir gelmez hizmetlere dönük bir takım radikal değişiklikler yapacağına en kolay işçilerin ekmeği ile oynamayı tercih etmiştir. Bu insanlar orta çağ döneminde toprakla alınan toprakla satılan insanlar değillerdir. Belediye Başkanları geldikleri zaman belediye binalarını babalarının malları gibi göremezler. Belediyeler halka hizmet etmek içindir. İstihdam yaratmak içindir. Bir şekilde ben iktidara geldim, ben koltuğu aldım senin işine son veriyor seni işe alıyorum gibi bir belediyecilik yöntemi yanlış bir yöntemdir. Seyfi Dingil bu yanlıştan dönmek zorundadır. Çünkü insanların ekmeği ile oynayan hiçbir insan iflah olmamıştır. Bizler belediye başkanının başarılı olmasını istiyoruz. Başarılı olacaksa önce emeğe saygı duyacak. Emeğe saygı duymazsa insana saygı duymaz. Seyfi Dingil bir işçiydi. İşçi olduğu günleri hatırlasın. Ve bu insanları geri işe alsın. Alsın ki hep birlikte bu kente yepyeni şeyler üretelim”

 

     “Bu İş Siyasi Kavgaya Dönüştü”

     Bülent Akbay’ın ardından işçilerin işten çıkartılmasının siyasi bir kavga haline dönüştüğünü açıklayan MHP İskenderun Belediye Başkan Adayı İbrahim Gül ise; “Bende adaydım. Diğer siyasi partilerin adayı olduğu gibi bende şu sözü vermiştim. Biz eğer bu memleketi yönetmeye talipsek bu memlekette yaşayan herkesin ekmeğini büyütmeye talibim demiştim. Ama bugün baktığımız zaman göreve gelen belediye başkanı ve idaresi insanların ekmeği ile oynamaktadır. 75 tane insanın işten çıkarılması yerine başkalarının alınması İskenderun’da işsizlik sorununu mu çözecektir. Tek olacak şey şudur işsizin adı değişecektir. Civelek zamanında da 400 kişi işten çıkartıldı. Bu siyasi kavgayı devam ettirirseniz bir 5 yıl sonra da sizin işe aldığınızı bir sonra ki yönetim işten çıkaracaktır. Bu çözüm değildir. Eğer ki bir MHP’li başkanda bir emekçiyi işinden ediyorsa ona buradan söylüyorum ‘Yazıklar Olsun.’” Açıklamasına yer verdi.

     “Belediye Büyük Meblağlar Ödemek Zorunda Kalacak”

     İşten çıkartılan işçilerin hukuksal olarak haklarını araması durumunda İskenderun Belediyesinin büyük meblağlar ödeyeceğini hatırlatan Taşeron İşçiler Derneği 2. Başkanı Av. Orhan Korkut’ta ; “Son 12 yıldan bu yana taşeron üzerinden emeğin ve işçinin ne kadar derece sömürüldüğünü bugün gelinen noktada hepimiz çok iyi görüyoruz. Çiçeği burnunda belediye başkanımızın şunu bilmesini istiyoruz. İşten atılan arkadaşların ekmeği ile oynandığı zaman bu arkadaşların yapabilecekleri şeyler konusunda siyasilerin alacakları kararlar doğrultusunda hareket edecekleri malumdur. Ama bunun tanı sıra Taşeron İşleri Derneği olarak bizim hukuksal zeminde yapacağımız çok şey var Sayın Başkan. Bu işçileri taşeron işçi olarak çalıştırıyorsunuz, hiçbir mevzuata uygun olmayacak şekilde çalıştırıyorsunuz. Aynı zamanda yasal çerçeve dışında işçilerin işine son veriyorsunuz. Bu yasal değildir. Hukuksuzdur. İnanın ne dinde ne de hizmette bu hak değildir. Bu yanlıştan bir an önce dönün. Zira dönmediğiniz takdirde hukuksal zeminde işçi arkadaşlarımız yasal haklarına başvurduğu zaman bu haklar sonuna kadar alınacaktır. Hangi taşeron firmaya ihale verirseniz verin… Ve belediye çok daha büyük meblağlar ödemek zorunda kalacaktır” şeklinde konuştu.

 


Ak Sözleriniz Bu mu? videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet