Skip Navigation Links

Türkiye’nin Üzerinde ‘GEZİ’ Ruhu Var

Gezi Parkı olaylarının yıl dönümü dolayısıyla CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Yeşilmen, gezi ruhunun Türkiye’nin üzerinde gezindiğini aç

Gündem   A+a-


CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Mehmet... paylaşan: 8gunhaber

 

    Gezi Parkı olaylarının yıl dönümü dolayısıyla parti binasında basın toplantısı düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Yeşilmen, gezi ruhunun Türkiye’nin üzerinde gezindiğini açıkladı. CHP İskenderun İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar ile partililerinde hazır bulunduğu toplantı da Gezi parkı eylemlerinde hayatlarını kaybeden vatandaşlar içinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

    Brezilya’yı Örnek Verdi…

    Gezi Parkı eylemleri ile aynı tarihte Brezilya’da da eylem olduğunu hatırlatan Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Yeşilmen, Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma’nın konuşmalarını örnek verdi. Yeşilmen; “aynı tarihlerde dünyanın diğer yarım küresinde Brezilya’da gençler eylemdeydi. Polis eylemcilerle fotoğraf çekildi. Sonuçta onlar aynı toprakları paylaşan insanlar, aynı ülkenin evlatlarıydı. Cumhurbaşkanı Dilma, göstericilerle gurur duyduğunu onların sayesinde Brezilya’nın büyük bir ülke olduğunu söyledi” dedi.

 


 


 

“Gezi Parkı İle Türkiye’de Yeni Bir Sayfa Açıldı”

Gezi Parkı olaylarında Türkiye’de yeni bir sayfa açıldığını işaret eden Başkan Yeşilmen; “ Kimilerine göre 3 – 5 ağaç için ama aslında toplumsal baskıya, korku duvarına, zulme karşı “kendiliğinden” isyan eden insanlar Türkiye’nin gündemindeydi o sırada kimilerine göre “alevi, ateist, namussuz ve teröristtiler” Türkiye’nin daha önce görmediği bir siyasi güçtü bu insanlar. Herkesti bu insanlar. Toplumsal baskıya, ranta ekilen nefret tohumlarına karşın çıkan herkes. Egemen güçler bir bir sindirmeye çalışırken hepsini, artık dur dedi. Yeni bir sayfa açtı Gezi. Ve yaşanırken tarih oldu. Tarih oldu dedim. Tarih b unları yazacak evet, kaybettiğimiz gençlerimizi, mizahla bir devlete nasıl kafa tutulabileceğini, daha önce birbirini hiç görmemiş insanların devletin uyguladığı ayrıştırma politikasına rağmen nasıl birlik olabildiğini… Yazacaktı tarih. Ama tarih objektiftir. Doğru ellerde yazıldığı sürece. Çıkıp tüm nefretini mikrofonda kusan siyasetçileri, toplumu kutuplaştıran herkesi, orantısız şiddet kullanan polisi de yazacaktır elbet. Bu hareketi başlatan belki gençlerdi ama toplumun her kesimi sahiplendi gezi eylemini. Bastonuyla yürüyen yaşlı vatandaşları da görüyorduk, elinde tencere, tavasıyla ev hanımlarını da. Birileri çıkıp bunları da suçlu etti. “komşu komşunun külüne muhtaçtır” denilen bir kültürün evlatlarıyken bu kültürden nasibini alamayanlar “ihbar edin komşularınızı” dedi. İktidar için yatıştırma, halkla bütün olma hiçbir zaman tercih olmadı. Onlar, “halkın diğer yarısını evlerinde zorla tutmakla meşguldü” her ne kadar ellerinde sopalarla onları gör sekte. Ekilen nefret bir süre sonra meyvesini verdi. Ölümler başladı. Ölümler diyorum ama Türkiye bu ölümleri asla unutmayacak. Gezi tarihe yazılmıştır artık. Kap kalın harflerle. Belki somut bir getirisi yoktur ama tüm dünyaya birbirinden habersiz kitlelerin nasıl birlik olabildiğini ve birlikte ne güzel şeyler yapılabildiğini göstermiştir. Ülkemize yarım asırdır lazım olan reçeteyi vermiştir. Üzerinden bir sene geçmesine rağmen Gezi ruhu Türkiye’nin üzerinde geziniyor. Ben dahil milyonlarca insanın gezi diyince damarlarında ki kan farklı hareket etmeye başlıyor. Türkiye gezi sayesinde bambaşka bir sayfa açtı. Birileri biliyor ki artık her şey planladıkları gibi olmayacak” açıklamalarına yer verdi.

 

 


Türkiye’nin Üzerinde ‘GEZİ’ Ruhu Var videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet