Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başkan Culha; “İTİRAZIMIZ VAR”

Arsuz Belediye Meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Nazım Culha, yaptıkları itirazlarına Devir Tasfiye Kurumu tarafından ‘ret cevabı’ geldiği

Arsuz   A+a-


Arsuz Belediye Meclis Toplantısında konuşan... paylaşan: 8gunhaber

 

    Arsuz Belediye Meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Nazım Culha, belde belediye binalarının Arsuz ilçesine tahsisi konusunda yaptıkları itirazlarına Devir Tasfiye Kurumu tarafından ‘ret cevabı’ geldiğini açıkladı. İtirazın ret kararı ile sonuçlanmasının ardından idari bölge mahkemesine de itirazda bulunduklarını ifade eden Başkan Nazım Culha; “mülklerimiz bize geri verildin ki o manevi rahatlıkla halkımıza hizmet götürelim” dedi.

 


 

    “Hem İdari Hem Hizmet Üretmek İçin O Binaları İstiyoruz”

    Belediye Meclis toplantılarını bir defa otelde olmak üzere meclis üyelerinin birbirlerinin üzerlerine oturarak gerçekleştiğini hatırlatıp sıkıntılarını dile getiren Başkan Culha; “2 aydan bu yana meclis salonlarımızı bir defa otelde yaptık ondan sonra tıka basa bir şekilde birbirimizi üzerinde oturarak farklı yerlerde yapmak zorunda kaldık. Bizim bu belediyelere ihtiyacımız var. Hem idari anlamda ihtiyacımız var hem de bu bölgelere hizmet üretmek için ihtiyacımız var” dedi.

    “Karaağaç Belediyesinin Binası ve Arsası Bizim 1 Yıllık Bütçemiz”

    Karaağaç Belediye binasının ve arsasının değerinin Arsuz Belediyesinin 1 yıllık bütçesine denk olduğuna vurgu yapan Başkan Culha; “hepinizin malumu üzerine eski belediyelerimizden bizlere devredilen 11 Milyon TL civarında bir borç var. Bu belediyelerimizin mülkü alınıyor ve bu belediyelerimizin borçları bize devrediliyor. Şimdi birçok hizmet binamıza ihtiyacımız olduğundan ötürü itirazda bulunduk. Ama birçok hizmet binamızda bu bölgenin vergileriyle orada yaşayan vatandaşlarımızın ödedikleri paralar ile yapılmış. Biz o binaların mülkünü de istiyoruz. Belki hizmet üretmek açısından hepsine ihtiyacımız olmayabilir ama bugün örnek vermek gerekirse bizim Karaağaç hizmet binamız 20 bin metre kare üzerine kurulmuş. O arsanın ve binanın yaklaşık değeri bizim Arsuz Belediyesinin 1 yıllık bütçesine denktir” şeklinde konuştu.

     “805 Bin TL’nin 705 Bin TL’si Personel Maaşı!”

    Arsuz Belediyesine İller Bankası tarafından ödenen 805 bin TL’nin 705 bin TL’sinin personel maaşı olduğuna dikkat çeken Culha; “Burada mallarımız alınacak, borçlarımız bize verilecek ve bu geniş coğrafyaya hizmet edeceğiz. Bize İller Bankasından gelen ödeneğimiz aylık 805 bin TL’dir. Zaten bizim personelimizin aylık maaşı 705 bin TL’dir. Yakıt ve buna benzer ihtiyaçları da söylemiyorum. Bizim çok ciddi anlamda paraya ihtiyacımız var iken hem binalarımızın alınması hem de itirazlarımızın reddedilmesi ve geçmiş belediyelerin borçlarının bizlere devredilmesi bize çok ciddi bir sıkıntı yaratmış durumda” diye konuştu.

    “İdari Bölge Mahkemesine İtiraz”

    İtirazın ret ile sonuçlanmasının ardından idari bölge mahkemesine itirazda bulunulduğunu açıklayan Başkan Nazım Culha; “biz bu itirazdan sonra hukuki mücadelemizi başlattık. Ve idari bölge mahkemesine itiraz da bulunduk. Bizler bu mülklerimizi talep ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu mülklerimiz bizlere geri verilir. Bizler de o manevi rahatlıkla bölgemize hizmet sunarız” şeklinde konuştu.

 

     “Kıymet Takdir Komisyonu Kuruldu”

     Öte yandan, Ak Partili Meclis Üyesi Özcan Aslan’ın Kıymet Takdir Komisyonunun ne aşamada olduğunun sorusu üzerine de konuşan Başkan Nazım Culha, vatandaşların imar çapı alabilmesi için Kıymet Takdir Komisyonunun kurulduğunu söyledi. Başkan Culha; “ 25 Nisan’da 8 beldemizin İmar planlarını toplayıp dijital ortamda Arsuz merkezinde birleştirdik. Ve 25 Nisan itibariyle bizler Arsuz Belediyesi olarak imar çapı verdik. 30 Nisan’da Arsuz Belediyesi ruhsat verdi. Tabi icraatta olan önemli iki konu vardı. Bunlardan birincisi Bilgi İşlem Merkezi kurularak bütün bölgelerin bilgisayar ağın üzerinden birbirine bağlanması ve istenilen verilerin tek bir merkezden alınması konusuydu. Biz bunu 10 Nisan tarihinde sağladık. Ve o tarihte hangi mahallimize gidilirse su parası, emlak parası, rayiç bedeli alınabiliyordu. 25 Nisan’da imar planlarını birleştirdik ve 30 Nisan’da tarih verdik. Akabinde bazı vatandaşlarımızın imar çapı alabilmesi gündeme geldi ve acil olarak o birimi kurduk. Şu anda o işlemleri yapmak üzere Kıymet Takdir Komisyonu kuruldu” dedi.

 

 


Başkan Culha; “İTİRAZIMIZ VAR” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar