Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Siyaset, mahkeme kararlarını tanımıyor mu?

Yılların sorunu büyüyerek bugünlere kadar geldi.. 200 yıllık Sarıseki Beldesi, Azganlık Beldesi'ne kayan sınırlarını kurtarmanın onurlu mücadelesini v

Gündem   A+a-

Yılların sorunu büyüyerek bugünlere kadar geldi.. 200 yıllık Sarıseki Beldesi, Azganlık Beldesi’ne kayan sınırlarını kurtarmanın onurlu mücadelesini veriyor. Mahkeme Sarıseki’yi haklı buluyor, siyaset ise Azganlık’tan yana tavır alıyor. Sorun bir kör düğümmüş gibi görünse de, taraflar arasında akrabalık ilişkileri de olunca çözüm kolay gibi görünüyor ama, siyaset işin içine girince öyle de olmuyor..
İki belde arasında kalan Türkiye’nin dev sanayi kuruluşları ise kiminle muhatap olacaklarını şaşırmış durumdalar. Birine bir vergi öderken, diğerinden itiraz geliyor ve vergi her iki tarafa ödenmek zorunda kalıyor..
Sarıseki halkı hak arayışını sürdürüyor..


Siyaset, mahkeme kararlarını tanımıyor mu?
İskenderun Organize Sanayi Bölgesinin bulunduğu yerin 200 yıldır tapu kayıtlarında kendi mücavir alanlarında yer aldığını savunan Sarısekililer “Bir karış toprağımızı vermeyiz.”diyerek imza kampanyası başlattı.
İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’ni kendi mücavir alanı içerisinde olduğunu ileri süren Sarıseki ile Azganlık beldesi arasındaki sınır tartışması yeniden gündeme geldi. Sarıseki Belediyesi yazlık düğün salonunda toplanan 3 bine yakın belde halkı 1989 yılında belediyelik olurken sınırlarının belirlendiğini İskenderun Organize Sanayi Bölgesinin büyük bir bölümünün kendi sınırları içerisinde bulunduğunu belirterek on yıl sonra kurulan Azganlık beldesine verilmek istenen bölgenin bugüne kadar kabul görmediği ve mahkeme kararları ile iptal edilmesine rağmen yeniden gündeme gelmesini buradaki rantın neden olduğunu ifade ettiler.
Sarıseki Halk komitesi kuran ve başkanlığını yapan Çağlayan mahalle Muhtarı Eshabil Müdük, Zafer mahalle Muhtarı Recep Çevik, Karşıyaka Mahalle Muhtarı Mehmet Demirci ile Ak Parti belde başkanı Ahmet Aykaç ve MHP belde Başkanı Ali Korçak, Sarıseki Belde Belediye Başkanı Bülent Özer, üç bine yakın vatandaş imza kampanyasına katıldı.
RANT KAVGASI
Sarıseki Belediye Başkanı ANAP’lı Bülent Özer mahkemelerin yıllarca sınır değişikliklerine dur dediğini, Azganlık beldesine bir karış verilecek topraklarının olmadığını belirterek “Organize Sanayi Bölgesi tapu kayıtlarında Sarıseki halkından istimlâk edildi.
Yıllardır problem yoktu. On yıldır bir şey yoktu. Para iş makinesi ve para olunca Azganlık Belediyesi kurulunca sınır itilafı çıkartılarak bugüne getirildi. Biz kanunlar çerçevesinde sınır problemimiz yok. Bir karış toprağımız yok. Hakkımızı sonuna kadar savunacağız. Azganlık belediyesinin girişimleri ilçe ve il idare kurularınca iptal edilmiş. Sınır değişikliği iki defa oldu Mahkemeye gittik kazandık. Mahkemeleri iki defa kazanıp Danıştay’ın kararına rağmen hala problem yaratılıyor. Bizim ve Azganlık’ın hakkını siyaseten birbirine verilmesini istemiyoruz. Adalet neyse yerini bulsun. Sarıseki halkı olarak tek vücuduz” diye konuştu.
HER VALİDE YENİDEN GÜNDEME GELİYOR
Sarıseki Halk komitesi adına konuşan Bestami Kara, her gelen yeni vali ve kaymakamda Azganlık Belediyesi’nin sınır konusunu gündeme getirerek kapanmış yarayı kanattığını belirterek “ Hukuka müracaat ediyoruz hukukta bizden yana karar veriliyor. İnsanımıza iş, aş ortamı ararken yeniden sınır paylaşımı gündeme gelmiyor. Kapanmış yarayı tekrar kanatmayın kangren olur bu birlik ve beraberlik sınırlarımızı korumak içindir. Organize sanayinin rant gelirinden pay almak için yapılan çalışmalardır. İnanıyoruz ki siyaset bu konunun dışında kalır hukuk çerçevesinde çözülecektir” dedi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar