Skip Navigation Links

Kılçık Restoran ne olacak?

Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyesi Garip Şandır, Kılçık Restoran ile ilgili fikirlerini açıklayarak, 'Kılçık Restoran sokaklarda yaşamın

Gündem   A+a-

Gündem dışı söz alarak konuşma yapan Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyesi Garip Şandır, Kılçık Restoran ile ilgili fikirlerini açıklayarak, “Kılçık Restoran sokaklarda yaşamını sürdüren madde bağımlılarının uğrak yeri olmuş durumdadır. Benim bu konuda meclisime bir önerim olacaktır. Atıl durumda bulunan Kılçık Restoranı polislere verelim. Orasını yıkmaktansa polislere vererek oranın bir lokal olmasını sağlayabiliriz. Polisler oraya gelip çay kahve içebilirler. Bu sayede sahilin güvenliği de sağlanmış olur” dedi.

CHP İskenderun Belediye Meclis Üyesi Ercüment Kimyon da, kent içi bazı sorunlara değinerek, “Sahil şeridinde 2001 yılından bu yana kurulmuş olan ve imar izni olmayan yerlerin yıkılıp yasalara uygun hale getirilmesi doğru bir yol olur. Bunun yanısıra kentimizde yıkılmaya hazır önemli yerler bulunuyor. Bunun üzerinde kurulu bulunan fabrikaların yıkımı sonrası fabrikalardan arta kalan molozlar çevre kirliliğine ve çirkin bir görüntünün oluşmasına yol açıyor. Bunun da biran önce halledilmesi gerekiyor” diye konuştu.
Söz konusunun sadece Kılçık Restoran sorunundan ibaret olmadığını dile getiren CHP
İskenderun Belediye Meclis Üyesi Bülent Akbay ise, “Dediğim gibi buradaki sorun aslında Kılçık Restoran değil. Sahil şeridi üzerinde yapılacak olan düzenlemelerdir. Göründüğü üzere sahilin bir tarafı güzel görünürken Petek kafeden askeriyeye kadar bulunan bölüm tamam taş yığınından ibarettir. Biran önce sahil planlaması yapılarak sahil şeridinin düzene girmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
Son olarak konuşma yapan CHP İskenderun Belediyesi Başkan Vekili Cemil Uğutmen ise, Garip Şandır’ın Kılçık Restoran ile ilgili sunmuş olduğu öneri üzerine açıklamalarda bulunarak, “Garip beyin önerisi çok cazip. Fakat belediyenin atıl durumda bulunan Kılçık Restoran ile ilgili çalışmaları var. Kılçık Restoranı Belediye Nikâh salonu ve artı düğünlerde kullanılabilecek bir alan yapmak için belediyemiz bir çalışma başlattı. Şimdiki nikâh salonu da sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılacağı bir mekân haline getirilecektir” diyerek açıklamalarda bulundu.
Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündem maddeleri şu şekilde sıralandı.
Belediyemizin 2009 Mali Yılı Kesin Hesap Cetvellerinin meclisçe görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu.
Oy çokluğuyla kabul edildi
Fen İşleri Müdürlüğü’nün 2010 Mali yılı bütçesine ilaveten 2.330.000 TL’lik ek bütçe yapılması ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyon Raporu.
Oy birliğiyle kabul edildi.
2010 Yılında çalıştırılmak üzere sözleşmeli personel sayısının arttırılması ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyon Raporu.
Oy çokluğuyla kabul edildi
Muhtelif memur kadrolarında unvan ve derece değişikliği yapılması ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyon Raporu.
Oy birliğiyle kabul edildi
Süper Online A&T Grup İnş.Tic.Ltd.Şti’ne toplam 16.909 Metrelik güzergahtan geçiş hakkı verilip verilmeyeceği ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyon Raporu.
Oy birliğiyle kabul edildi
Büyük işyeri, Okul, Hastane, Fabrika ve bu gibi birden fazla WC bulunan yerlere uygulanacak kanal bağlantı ücretinin ayrı ayrı hesaplanması ile ilgili Su ve Kanal İşleri Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyon Raporu
Oy çokluğuyla kabul edildi
Aslantaş Barajından su getirme amaçlı Belediye Başkanlığımız ile D.S.İ Genel Müdürlüğü arasında ek protokolün imzalanması ile ilgili Su İşleri Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyon Raporu .
Oy birliğiyle kabul edildi
Meclis Oturumu, 04.06.2010 Cuma günü saat 14.00’de toplanmak üzere kapatıldı.


 


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet