Skip Navigation Links

Eşcinseller İçin Köklü Sistem Değişikliği İstiyoruz!

İskenderun Özgürlüğün Renkleri LGBTİ’liler boyacılar parkında bir bildiri okudular.

Gündem   A+a-


İskenderun Özgürlüğün Renkleri boyacılar parkı... paylaşan: 8gunhabercom

Toplantıya KESK’e bağlı bazı üyelerde destek verirken, LGBTİ adına konuşan Sergen Karşanbaş, eşcinsellerin toplumda heteroseksüellerle eşit seviyeye gelmesi için köklü bir sistem değişikliğinin şart olduğunu açıkladı.

“Hayali İçindeyiz!”

“Dünya Sağlık Örgütünün eşcinselliği hastalıklar sınıflandırmasından çıakrdığı güne işaret eden 17 Mayıs uluslar arası homofobi ve transfobi karşıtlığı günü, cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimlerle ilgili tüm fiziksel, ahlaki ve sembolik şiddetlere karşı eylem ve karşı durma günüdür. Bizler; insanların eşitliği için mücadele eden tüm girişimlere ilham ve destek vererek, hepsiyle koordinasyon içinde olmayı amaçlıyoruz.

 


 

Eşcinseller toplumun her alanında ezilmeye, dışlanmaya, ötekileştirilmeye, tacize, tecavüze ve hatta ölümlere mahkum ediliyor. Bunun sorumlusu yıllardır süregelen zihniyeti yaratanlardır.

 

Eşcinsellerin toplumda heteroseksüellerle eşit seviyeye gelmesi için köklü bir sistem değişikliği şarttır. Transların kapısını kaynakla kapatanları da, Van’da depremzedeleri görüntü kirliliği yaratıyorsunuz diyerek kentten sürmeye yeltenenleri de tanıyoruz. Eşcinsellerin yaşamına kastedenleri de daha fazla kar için maden işçilerinin göz göre göre ölüme gönderenleri de tanıyoruz. Paranın saltanatını ve bu saltanat sürgün diye 12 yıldır ülkeyi faşizme sürükleyen AKP’yi de çok iyi tanıyoruz.

Bizler; kadınların, emekçilerin, çocukların, Gezi’de katledilenlerin, nefret cinayetine kurban giden LGBTİ’lerin katilleriyle; geçtiğimiz günlerde hükümetin ‘Kader’ diyerek ihmalkârlık suçunu örtmeye çalıştığı Soma’daki taşeron maden işçilerinin katillerinin aynı olduğunu biliyoruz. Homofobi ve transfobiye karşı mücadele ederken, LGBTİ bireylerin cinsel kimlikleri sebebiyle ayrımcı ve ötekileştirici davranışlara maruz kaldıklarında, zorbalıkla, hakaretle karşılaştıklarında, kısaca nefret söylemi ve nefret suçuna maruz kaldıklarında bu suçların cezasız kalmayacağı yasal düzenlemeleri talep ediyoruz. Bizler ataerkil-heterosesksit düzen yıkılana kadar mücadele edeceğiz.

 

‘Ya eşitlik ya hiç’ şiarımızı toplumun her alanında duyuracağız. LGBTİ’liler alay edilmekten ve aşağılanmaktan korkmadıkları, yakınları ve toplum tarafından dışlanmaktan korkmadıkları, sapık, çürük, hasta, ahlaksız olarak nitelendirilmediği, devletin eşcinsel birliktelikleri tanıdığı ve sosyal haklarını teslim ettiği bir gelecek hayali içindeyiz. Mücadelemiz bunlar için olacaktır” dedi. Karşanbaş, Soma’da hayatını kaybedenlerin yakınlarının acısını paylaştıklarını ve ailelerine başsağlığı dileklerini iletti.

 
 
Eşcinseller İçin Köklü Sistem Değişikliği İstiyoruz!  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet