Skip Navigation Links

Bütçe uygulanmazsa suç duyurusunda bulunacağız..

Ak Parti Gurup Başkanvekili ve sözcüsü Av. Mustafa Özbolat Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Su ve Kanalizasyon İşlerinin toplam bütçelerinin 700 m

Gündem   A+a-

 

   Ak Parti Gurup Başkanvekili ve sözcüsü Av. Mustafa Özbolat Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Su ve Kanalizasyon İşlerinin toplam bütçelerinin 700 millyon lira olduğunu söyledi.

 

    Ak Parti Gurup Başkanvekili ve sözcüsü Av. Mustafa Özbolat yasaların kendilerine verdiği yetkiyi kullanarak Plan ve Bütçe Komisyonunda bulunan 4 Üyeleri ile Büyükşehir Belediyesi ile Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU)’ne ait 2014 yılı revize bütçesini belirlediklerini ve bunu mecliste onayladıklarını belirterek, bundan sonraki görevin Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a ait olduğunu, uygulamasında ise takipçisi olacaklarını belirtti.

 

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA MHP’Lİ BİR ÜYENİN GİREBİLMESİ İÇİN BİZ ÖNERGE VERDİK

   Ak Parti Gurup Başkanvekili ve sözcüsü Av. Mustafa Özbolat yaptığı açıklamada; “Biz daha önce yaptığımız açıklamalarda yasanın bize verdiği yetkilere dayanarak ‘Hatay’ı Büyükşehir Belediye Meclisinin yöneteceğini’ söylemiştik ve bu söylemimizin hala arkasındayız. Bunu derken biz başkanı bir kenara bırakmıyoruz. Başkan Hatay’ın en büyük karar organı olan Büyükşehir Belediye Meclisinin aldığı kararları uygulamakta mükelleftir. Bu görevlerin yerine getirip getirmediğini de sona kadar denetleyeceğimizi belirtmiştik. Hatay halkının meclisteki tercihi Ak Parti’den yana olmuştur. Ak Parti’nin meclisteki çoğunluğu ihtisas komisyonlarına da yansımış, komisyonlarda Ak Parti’nin lehine oluşmuştur. 7 üyeden oluşan Plan ve Bütçe komisyonumuzda da durum 4 Ak Parti, 2 CHP ve 1 MHP olarak şekillenmiştir. MHP li bir üyenin Plan ve Bütçe Komisyonunda yer alabilmesi için sayının 7 olmasını da yine Ak Parti Gurubu önermiştir.” dedi.

 

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU ÜYESİ ARKADAŞLARIMIZ YATIRIM VE HİZMET ODAKLI BİR BÜTÇE HAZIRLADI

    Ak Parti Gurup Sözcüsü Özbolat açıklamasının devamında ise; “Belediye Bütçesinin ne kadar olacağı yasalar nezdinde bellidir. Bizim bu rakamları değiştirme şansımız yok. Yalnız kalemler arasında yapılacak yatırımların ve harcamaların şekillendirilmesi yetkisi komisyona aittir. Komisyonumuzda bu yetkisini kullanarak, daha çok hizmet odaklı, altyapı odaklı, yeni kurulan bir belediyenin yatırımlara yönelmesi gerektiği düşüncesinden hareket etmiştir. İl Özel İdaresi lav edildi, Köylere Hizmet Götürme Birliği lav edildi, Kasaba Belediyeleri kaldırıldı ve mahallelere dönüştü. İşte tüm bunlar göz önüne alınarak hizmet ve yatırım odaklı bir bütçe hazırlanmıştır. Plan ve Bütçe Komisyonundaki 4 Ak Partili Üye arkadaşımız bu konuda çok titiz bir çalışma yürütmüş, yatırım kalemlerini de rakamlandırarak belirlemiştir. Bundan dolayı biz bu bütçeye evet oylu kullandık. Bundan sonra başkan bu bütçeyi alacak ve uygulayacak. Eğer yapmazsa biz bu konunun takipçisi olacağız. Soru önergesi vereceğiz. Çözüm elde edemezsek İç İşleri Bakanlığına müracaat edeceğiz, olmazsa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Kanun bize bütçeyi hazarlıma, başkana da bu bütçeyi uygulama görevini vermiştir. Hatay haklıda bu şekilde tercihini kullanmıştır.” dedi.

 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet