Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay’da Çanakkale Mücadelesi Verdik

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu ile birlikte CHP İskenderun İ

Gündem   A+a-


Lütfü Savaş CHP İskenderunTeşkilatını ziyaret... paylaşan: 8gunhabercom

 

    CHP İlçe Teşkilatını Ziyaret Eden Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş;

    “Hatay’da Çanakkale Mücadelesi Verdik”

    Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu ile birlikte CHP İskenderun İlçe Teşkilatını ziyaret etti. 30 Mart seçimlerinin ardından ilk defa CHP İlçe teşkilatı ile bir araya gelen Başkan Lütfü Savaş, 18 günlük bir gecikme ile kutladıkları Hatay Büyükşehir zaferi için; “demek ki bazı yerlere bayram geç geliyor” dedi. Hatay Büyükşehir Belediyesi zaferini Çanakkale Zaferinde verilen mücadele ile eşleştiren Savaş; “Atatürk hangi şartlarla mücadele ettiyse bence Hatay halkı da o şartlarda mücadele etti” dedi.

 


 

    “Görevimize 32 Gün Sonra Başladık!”

    Partililere hitaben yaptığı konuşmasında Büyükşehir Belediyesinin toparlanma sürecine 2,5 yıl gibi bir zaman gerektiğini ancak bu süreyi 6 ay içerisinde çözüme kavuşturacaklarını açıklayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş; “biliyorsunuz demokrasinin bayram günleri seçim günleridir. Seçim günü akşamı insan bayramı yapar. Ama tabi ki bizler 18 gün aradan sonra o bayramı yaptık. Olsun. Demek ki bazı yerlerde de bayram geç geliyor. O yüzden yeni tebrikleri kabul görürken büyükşehir belediyesi içinde yeni çalışmalarımızı başlatabildik. Büyükşehir belediyesinin oluşumu için normal şartlar da 2,5 yıllık bir oluşum gerekiyor. Ancak biz bunun için kendimize 6 ay gibi bir süre belirledik. Büyükşehir Belediyesi zaferi tüm Hatay halkının zaferidir. Bizim göreviz yeni başladı. Yani 32 gün sonra YSK’nın kararı ile başladı” şeklinde konuştu.

    “Haftanın 2 Günü İskenderun’da Olacağım”

    Haftanın iki günü İskenderun’da bulunacağını da sözlerine ekleyen Başkan Lütfü Savaş, gayrimenkul dağıtımından Hatay’ın 15 ilçesi için hizmet binası beklentileri olduklarını ifade etti. İskenderun için Azganlık Belediye binasının tahsisi olduğunu ancak resmi yazışmaların daha netleşmediğini açıklayan Başkan Savaş; “vermiş olduğumuz söz doğrultusunda haftada iki gün İskenderun’da olacağımızı söyledik. Hatay Büyükşehir Belediyesinde Su Kanalizasyon Hizmetleri, yer altında yapacağımız hizmetleri, koordinasyon merkezlerini, ulaşım merkezleri ve bir de bizim bir restorasyon merkezimiz var hepsinin kurulması gerekiyor. Bizim özellikle Büyükşehir ve hat suyu ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Tabi ki bu süreçte yapılanma sorunumuz var. Çünkü gayrimenkul dağıtımımız da bizim 15 ilçemiz de hizmet binası beklentimiz var. Şu anda bizlere verilen hizmet binası olarak İskenderun’da Azganlık belediye binası var. Ama bizlere yazışmalarını dahi daha sağlıklı bir şekilde yetiştirebilmiş değiller. Genel sekreterliğimiz ve benim ayrı ayrı imzamla valiliğimize giden isteklerimiz var. Maalesef ki onların bile cevabı gelmedi. Gelmeyince de bizler bunu ilçemizde göz ve el yordamıyla bulmaya çalışıyoruz. Bizim amacımız hızla Hatay’a hizmete başlamak. Demek ki başkalarının da amacı bizleri yavaşlatabildiğince yavaşlatabilmek… Ama bu gibi tutumlar bizleri yolumuzdan koymayacaktır. Çünkü bizler bu zaferi nasıl kazandığımızı çok iyi biliyoruz. Gerçekten çok orantısız bir güce karşın mücadele ettik. Ve Çanakkale mücadelesi verdik. O Çanakkale mücadelesinde Atatürk hangi şartlarla mücadele ettiyse bence Hatay halkı da o şartlarda mücadele etti. Şahsım değil sadece hepimizin bunun kıymetini bilmesi lazım. Tabi İskenderun konusunda içimiz buruk. Merak etmeyin biz haftanın iki günü burada olacağız. Zaman zamanda birlikte olup Hatay’ın bütününü kucaklamak için çalışacağız. Hatay’ın artık tüm bölgelerinde de CHP’nin olması için mücadele sarf edeceğiz. Hatay’ın önü açıktır. Ve bizde bu önümüzün açıklığında elimizden geleni yapacağız” dedi.

    “Yaşanan Kaza, Paraya Endeksli Vahşi Kapitalizmin Sonucu”

    Başkan Savaş’ın ardından konuşmalarına Soma’da yaşanan maden faciasına değinerek başlayan CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, yaşanan kazanın paraya endeksli vahşi kapitalizm sonucu gerçekleştiğini savundu. Vekil Dudu; “ hepinizin malumu Soma’da büyük bir facia yaşandı. Ben bu konularla ilgili KİT komisyonu görevlisi olan bir milletvekiliyim. Örneğin Türkiye Taş Kurumunun da alt komisyon üyesiyim. Geçtiğimiz ay ikim günü bu amaçla Zonguldak’ta geçirdik. Orada denetlemeler de bulunduk. Yıllardır da bu konularla ilgileniyorum. Soma’da yaşananlar geliyorum diyen bir kazaydı. Yıllardır süre gelen iş cinayetlerine iki gün önce Soma’da bir iş cinayeti eklendi ne yazık ki. Orada yaşamlarını yitiren emekçi kardeşlerime Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine ve tüm ulusumuza da baş sağlığı diliyorum. Ekonomiyi, üretimi ve büyümeyi sadece paraya endeksleyen vahşi kapitalizm anlayışının bir sonucudur bu kaza. Medenin işletmecisi diyor ki; devletin 130 dolara mal ettiği kömürü ben 28 dolara mal ediyorum diye övünüyordu kısa bir süre önce. Bu madenini, bu kazanın gerçekleştiği yerin işletmecisi. Ama bilmiyor ki orada yitirdiğimiz tek bir can dünyanın bütün dolarlarına bedeldir. İşte bunu anlayamayan anlayış her şeyi paraya endeksleyen üretim anlayışı, ekonomi anlayışı Türkiye’yi bu duruma getirmiştir. Ve bugün hamasi nutuklar atan yetkililer de eninde sonunda bunların bedelini ödeyeceklerdir. Bundan hiç kuşkumuz yok” dedi.

    “En Büyük Hedefimiz Hatay Büyükşehir Belediyesiydi”

     Cumhuriyet Halk Partisi’nin Hatay’da ki en büyük hedefinin Hatay Büyükşehir Belediyesi olduğuna dikkat çekip Büyükşehir Belediyesi zaferinin önemine de vurgu yapan Vekil Dudu; “ Hatay Büyükşehir Belediyesini kazanmak bizim en büyü hedefimizdi bizler bu hedefimize ulaştık. Ama ne yazık ki İskenderun’u kaybettik. 15 yıl aradan sonra kazandığımız İskenderun Belediyesi 5 yıl sonra tekrar elimizden gitti. Tabi bunda AKP’nin büyükşehir yasasıyla birlikte sınırları yeniden dizayn ederken yaptıkları hesapların kesinlikle etkisi oldu. Ama bazıları şunu anlayamadılar. Bu kişilerin seçimi değildi. Adayların seçimi hiç değildi. Bu Türkiye’nin seçimiydi. Buna göre hareket edilmeliydi. Ama bazıları bunu anlayamadı. Ben inanıyorum ki bundan sonra ilk pişmanlığı da onlar yaşayacaklardır” ifadelerine yer verdi. Son olarak önümüz de ki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendiren Dudu; “ Önümüz de bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var o yüzden hepimize önemli görevler düşüyor. En iyi şekilde bizlerde Cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlanmalıyız” dedi.

 


Hatay’da Çanakkale Mücadelesi Verdik videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar