Skip Navigation Links

PAYAS’A VERİLEN ÖNEM GİDEREK ARTIYOR..

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Payas’ta bulunan İSDEMİR Tesislerinde ve Payas Sokollu Mehmet Paşa Külliyesinde incelemelerde bulundu.

Gündem   A+a-

 

    Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim USLU, Hatay Valisi Celaleddin Lekesiz, Hatay Milletvekillerinden Hacı Bayram Türkoğlu, Orhan Karasayar, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, ÇELİK-İŞ Sendika Başkanı Cengiz Gül ve beraberindeki heyet Payas Kaymakamı İrfan Demiröz, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil tarafından karşılandı.

    Heyetin İsdemir ziyaretinde OYAK A.Ş. Genel Müdürü Coşkun Ulusoy ve ekibi tarafından İSDEMİR Tesisleri hakkında bilgiler verildi. TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Milletvekilleri, Payas Kaymakamı İrfan Demiröz ve Belediye Başkanı Bekir Altan İSDEMİR’in yeni yatırımlarından dolayı İsdemir yetkililerine teşekkür ederek; İSDEMİR’in üretim artışlarında kendilerinin önemli katkıları olduğunu belirterek Türkiye’yle birlikte büyüdüklerini ancak İSDEMİR’in Payas ve bölgesini biraz daha sahiplenmesi gerektiğini, personel alımlarında Payas’ta yaşayan gençlere öncelik verilmesini; aynı zamanda Payas esnaflarının da sahiplenilmelerinin gerektiğini; ayrıca iş barışının korunmasının önemli olduğunu belirterek bu konularda İSDEMİR ve yönetiminden biraz daha fedakar davranmalarını istediler.

   Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ziyaretlerinde çok sayıda vatandaş tarafından karşılanan Sn. Bakan ve heyetine Payas Kaymakamı İrfan Demiröz Payas hakkında bilgiler verdi. ‘’Payas Külliyesinin tamamlanmasıyla iç ve dış turizmin Payas Körfezi’nde canlanma getireceğini, bu konuda yapılan çalışmaların artarak devam edeceğini belirten Bakan YILMAZ; bakanlıkların tüm desteklerini Payas’a vereceklerini belirtip çalışma ve planlamalardan memnun ve umutlu olduğunu dile getirerek Payas Yöneticilerine teşekkür etti.

     Basın mensuplarına da bir açıklama yapan Yılmaz “Osmanlı Devleti’nden kalan içerisinde hanı, kervansarayı, camisi, çarşısı bulunan mükemmel bir Mimar Sinan eseri gördük. Bu bakımdan belediye başkanımıza, valimize, kaymakamımıza, Vakıflar Genel Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum. Bu tarihi eserleri korumak, atalarımızdan kalan bu değerli yapıları en iyi biçimde bir sonraki nesile aktarmak en büyük görevimizdir. Çünkü, büyük devlet olmanın sorumluluğu da kendi değerlerinize sahip çıkmanızdır. Burada bu restorasyonda emeği geçen Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’a özellikle çok teşekkür ediyorum. Allah, yüzlerini ak eylesin. Yüz aklığı iki cihana bedeldir.’’ Dedi.


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet