Skip Navigation Links

Suriye Meselesi Türkiye’nin Fetret Dönemidir!

İskenderun’da Bir Takım Ziyaretler Gerçekleştiren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz;

Politika   A+a-

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz İskenderun’a yaptığı ziyarette Suriye meselesinin Türkiye’nin imtihanı olduğunu ve Türkiye’nin Suriye konusunda fetret dönemi yaşadığını söyledi. Savunma Bakanı İsmet Yılmaz İskenderun’a gelerek İsdemir’de incelemelerde bulundu ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

 

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ziyaretin ardından İskenderun belediyesine geçen Savunma Bakanı İsmet Yılmaz 57 yıl aradan sonra iktidar belediyesi olan İskenderun belediyesinde başkan Seyfi Dingil’e hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Gerçekleşen ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun halkının hükümetten birçok beklentisi olduğunu söyledi.

Ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulunan Yılmaz Oyak Gurubuna bağlı İsdemir’in özelleştikten sonra kar ettiğini ve ekonomik kriz döneminde dahi kar eden kurum olduğu için teşekkür etmek için ziyarette bulunduğunu belirtti. Yılmaz Türkiye’de herkesin Oyak ile gurur duyması gerektiğini söyledi.

 

Kimsenin Burnu Kanamasın İstiyoruz

Savunma bakanı İsmet Yılmaz Hatay sınırında yaşanan Suriye tehditi ile ilgili soruları cevaplandırdı. Yılmaz “ Hatay’ın sınırlarında Suriye ile olan sıkıntılı dönemler var ancak her geçen gün sınır karakollarında ve hudut boyunda hem halkımızın hemde Suriyeli kardeşlerimizin burnu kanamasın istiyoruz. Bakın Kars’ta bir çoban Ermenistan sınırını ihlal etti diye vuruldu, eğer Türkiye Ermenistan’ın yapmış olduğunu yapsaydı isnan kaybının boyutlarını kimse tahmin edemezdi. Biz kimsenin burnu kanasın istemiyoruz ve güvenlik güçlerimiz gerekli hassasiyeti göstererek Fetret devri dediğimiz bu dönemi atlatmaya çalışıyoruz”

 

Türkiye’de 800 binin üzerinde Suriyeli var

Türkiye’de son zamanlarda Suriyeli bazı kişilerin karıştığı olaylar ve Ankara’’da Suriyeli bir ailenin evinin yakılması ile ilgili soruları da cevaplandıran Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Afat rakamlarına göre Türkiye’de 800 binin üzerinde Suriyeli mülteci bulunduğuna dikkat çekti. Yılmaz Türkiye’de 200 bin kişinin kamplarda yaşadığını ancak 800 bin kişilik bir kamp oluşturmanın mümkün olmadığını belirten Yılmaz “ bakın Suriyeliler Türk halkı için bir imtihandır, Peygamber efendimiz döneminde nasıl ensar ve muhacirler vardı ise şimdide Suriyeli kardeşlerimiz aynı durumdadır. Evinizde yangın çıkar ise ne yaparsınız komşunuzun evine sığınırsınız, Türkiye’de bunu yaptı komşusuna kapısını açtı. Çanakkale savaşında can veren şehit olan Suriyeli kardeşlerimiz var bunları biliyorsunuz, yani sizin topraklarınız için can vermeye gelenler Çanakkale de uygundu hoş geldi de şimdi canını kurtarmak için bize gelenlere kapımızı kapatsak olurmu, dolayısı ile asil bir millet olarak bize sığınanı misafir olarak görmemiz lazım, Irak’tan Suriye’den nereden gelirse gelsin onlara misafir olarak bakmamız lazım. Türk milleti asil bir millettir kapısına geleni geri çevirmez” şeklinde konuştu.

Suriye Meselesi Türkiye’nin Fetret Dönemidir! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet