Skip Navigation Links

Promosyonlara İzin Vermeyeceğiz

Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nurettin Tabaş; “Promosyonlara İzin Vermeyeceğiz”dedi.

Ekonomi   A+a-

 

    İskenderun’da da uzun süreden beri haksız rekabete yol açan promosyon ile ilgili bir açıklama yapan İskenderun Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nurettin Tabaş, Promosyon ile ilgili İstanbul’da açılan davada mahkeme İstanbul Odamızı haklı buldu ve davayı kazandı ve şuanda federasyondan gelecek genelge ile birlikte İskenderun’da da bu şekilde promosyonlara izin verilmeyeceğini belirtti.

 

     “Tarife Dışı Hareketler Esnafa Yakışmaz”

 

    Bazı berber esnafının ahilik kültürüne de yakışmayacak bir tutum içerisine girip, haksız rekabet oluşturulduğunu dile getiren İskenderun Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Tabaş, “Kentimizde de bildiğiniz üzere uzun süre promosyon konusunda oda olarak mücadele verdik. Bu konuda İstanbul Erkek Berberleri Usta ve Kalfaları Esnaf ve Sanatkarlar Odasının promosyon yapan üyesi hakkında savcılığa yaptığı başvuru sonucu yapılan duruşma sonunda, ‘resmi fiyat tarifesi altında kalan ve devamlılık arz eden fiyat uygulamasının haksız rekabet teşkil ettiğinin tespiti ile fiyat pankart ve levhalarının kaldırılmak suretiyle haksız rekabetin önlenmesine karar verilmiştir” denildi. Bu kararında temiz yolu yok. Şuanda da İskenderun’da bu şekilde haksız rekabete yol açan esnafımız içinde federasyonumuzun göndereceği genelgeyi bekliyoruz. Genelgenin gelmesi ile pankart ve levha asılmaması için kaymakamlık, belediye ve emniyete başvuracağız” dedi

     Bu şekilde hareket eden esnafının diğer esnaf arkadaşlarına haksızlık ettiğinin de altını çizen Başkan Tabaş, “Yasa olarak kendilerine belirtilen bir tarife var. Bu tarife dışı hareket etmek etik ve esnaflığa yakışmamaktadır” diye konuştu.

 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet