Skip Navigation Links

Cinci çetesini bu kez ADALET çarptı!

4’ü tutuklu 6 sanığa toplam 74 yıl hapis 715 bin tl para cezası verildi.

Gündem   A+a-

 
      CİN ÇETESİNİ BU KEZ ADALET ÇARPTI!!!
 
   Hatay’ın İskenderun ilçesinde, yeraltında küpler içersindeki altınları cinlerin koruduğu bu altınları çıkarma vaadiyle, aralarında eski bir vekilin de bulunduğu işadamlarını yaklaşık 2 Milyon 400 bin lira dolandıran 4’ü tutuklu 6 sanığa toplam 74 yıl hapis 715 bin tl para cezası verildi.
 
İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen, şikâyet üzerine ortaya çıkan dolandırıcılık olayı ile ilgili sanıkların İddianamede, Kuran-ı Kerim, küp, mum, beyaz bez, karton koli, pamuk, kazma, kürek ve koyun kullanarak mizansenler hazırlayıp, toprağa gömülü altınları cinlerin koruduğuna inandırdıkları kurbanlarını dolandırdığı öne sürüldü. İddianamede, A. Y.’ın 1 milyon 520 bin, B. G.’ün 407 bin, N. Ü. ve S. D.’in 325 bin, Z. A.'nın da 20 bin dolar dolandırıldığı yer aldı.
 
 
      SURİYE’DEN 50 BİN DOLARA TÜTSÜ
 
    2008 yılında sanıkların ilk olayında Z. A.’yı arsa satın alma bahanesiyle iletişime geçip evinin altında cinlerin koruduğu küpler dolusu altın olduğuna inandırırken, diğerleri bahçede kazdıkları çukura birkaç altın bıraktı. Daha sonra emlakçıya buraya koydukları altınları göstererek cinlerin koruduğunu ve bu cinlerin uzaklaştırmak için tek yapılacak işin Suriye’de satılan ‘Buhur’ adlı tütsü” olduğunu söylediler.50 bin dolar bu tütsüyü almak için ihtiyaçlarının olduğunu kendilerinde 30 bin dolar olduğu ve kalan 20 bin dolar isteyerek aldıkları belirtildi. Altını çıkartma işlemi sırasında dinsel bir tören düzenlendiği patlama yaratarak kendisini cinler tarafından çarpıldığını belirterek işlemi sonlandırdıkları belirtildi.
 
 
    B. G. adlı vatandaşı da Arsuz ilçesinde kendisine ait olan evde altın gömülü olduğu ve bu altınların cinler vasıtasıyla korunduğu bu altınların çıkartılma için dinsel tören düzenlenmesi gerektiği anlatılıyor.
 
 
    Altınların çıkartılması işlemi sırasında düzenlenen törenlerde Allah’ın yer altı aslanları tarafından altınların korunduğu ve bu cinlerle kavga ederken yaralandıkları çeşitli sıvılarla bunu inandırıcı hale getirdikleri iddia edilen dava ile ilgili olarak İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesi sanıklara ağır cezalar verdi. Sanıklar savunmalarında tüm üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirttiler.
 
 
    Sanık Nevzat Açıkgöz’ün avukatı, senaryoyu polis ya da bir başkasının hazırladığını öne sürerek, “Müvekkilimde böyle bir güç olsaydı mahkeme heyetini, savcılık makamını, kolluk güçlerini etkiler, bu soruşturmayı da geçirmez, 13 ay cezaevinde yatıp mağdur olmazdı” dedi. Mehmet Uysal’ın avukatı ise, “Cinlerin dinimizde yeri vardır, Kuran-ı Kerim ile sabittir” diye savunma yaptı.
 
 
    Sanık Vedat Saçan’ın Avukatı Bülent Akbay da,”Anlatılan olaylarda son günlerde sıkça karşılaşılan , emek harcamayan insanların zengin olma hırsı söz konusudur.istismar edilen herhangi bir dini duygu yoktur. En son duruşmada dinlenilen tanık dahi amacın ticari olduğunu söylemiştir.Anlatılan olaylarda zengin olma amacı söz konusudur” dedi.
 
Mahkeme dini inanç ve duyguları istismar suretiyle dolandırıcılık suçu işledikleri sabit olmakla suçun işleniş biçimi göz önüne bulundurup tutuklu kişilerin hepsinin ayrı ayrı cezalandırdı. Tutuklu Nevzat Açıkgöz dört ayrı olaydan toplam 20 yıl 7 ay hapis 245 bin Tl para cezasına, Tutuklu Mehmet Uysal’ın üç ayrı olaydan toplam 18 yıl 3 ay hapis 75 bin tl para cezası verildi. Tutuklu Vedat Saçan’a iki ayrı olaydan 6 yıl hapis 175 bin tl para cezası ve tutuklu Akın yolcu için iki ayrı olaydan toplam 11 yıl 8 ay hapis 150 bin tl para cezası verdi.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet