Skip Navigation Links

İlk İş Feyezan Kanalı Olacak!

İskenderun Belediye Meclisi Toplandı

Gündem   A+a-

 Belediyemiz Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere 5393 Sayılı Kanunun 20.maddesi gereğince 06.05.2014 Salı günü Saat 14.00’da Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplandı.

Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek, karara bağlandı.

Toplantıda yaptığı konuşmasında, 50 yıldan bu yana feyezan kanalının temizlenmediğini, sinekle mücadelenin iki araçtan altı araca çıkarıldığını belirten Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Önümüzdeki hafta Ankara’dan DSİ Genel Müdürlüğü’nden ıslah için geliyorlar. Bir an önce Feyezan kanalının ıslahına başlansın istiyoruz. Bu öncelikli bir hizmet. DSİ temizliğini yapacak, betonlayacak. Dışının da biz en azından bir yanını bulvar haline getireceğiz. Bir an önce feyezan kanalı çalışmasına başlayacağız. İstimlak, ışıklandırma, ağaçlandırma, yürüyüş yolları yapılacak, bulvar açılacak” dedi.

Yıllardan beri otobandan bağlantı yapılmadığını belirten Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “O bağlantıların yapılması gerekli. Bir Mezarlığa, bir sebze haline bir de küçük sanayiye bağlanması gerekiyor. Tüm bu hizmetler halkımız için. İskenderun bu projeler ile çağ atlayacak” diye konuştu.

Modern, çağdaş semt pazarları yapılacağını da söyleyen Belediye Başkanı Seyfi Dingil, halk için hep birlikte çalışmalar gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından;

 

G Ü N D E M:

 

1- Altyapı çalışmaları kapsamında Aksagaz Firmasınca 2013 yılı sonuna kadar yapılan Bölge Regülatörleri İstasyonları, Vana Odaları ve Doğalgaz Hatlarının 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına işlenmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki imar komisyonu raporu oybirliği ile kabul edildi.

2- Norm Kadro cetvellerinin tasdik edilmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu oybirliği ile kabul edildi.

3- Belediyemiz ve 6360 Sayılı yasa gereği tüzel kişiliği sona erip Belediyemize katılan Karayılan, Sarıseki, Azganlık, Denizciler ve Bekbele Belediyelerinin 2013 yılı Kesin Hesabının görüşülmesiyle ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu oybirliği ile kabul edildi.

4- 01.03.2014 Tarihinden itibaren İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün kira süresinin 1 yıl uzatılarak kira sözleşmesi yapılması ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu oybirliği ile kabul edildi.

5- Fen İşleri Müdürlüğünce şehrimizdeki çalışmalarda kullanılmak üzere toplam 15.000.000,00 TL ek ödeneğin 2014 Mali Yılı Bütçesinin ilgili gider tertiplerine eklenebilmesi için kaynak olarak kullanılabilecek 15.000.000,00 TL değerinde gayrimenkul satış yetkisinin Belediye Başkanı Seyfi DİNGİL’e verilmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu oyçokluğu ile kabul edildi.

6- Fen İşleri Müdürlüğünce şehrimizdeki çalışmalarda kullanılmak üzere toplam 40.000.000,00 TL ek ödeneğin 2014 Mali Yılı Bütçesinin ilgili gider tertiplerine eklenebilmesi için kaynak olarak kullanılabilecek 40.000.000,00 TL’nin İller Bankasından borçlanma yetkisinin Belediye Başkanı Seyfi DİNGİL’e verilmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu oyçokluğu ile kabul edildi.

Meclis, 2 Haziran 2014 Pazartesi günü saat 14.00’de toplanmak üzere, oturumu kapattı.

 

 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet