Skip Navigation Links

Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs İşçi Bayramımız KUTLU OLSUN

Gündem   A+a-


İskenderun da 1 mayıs işçi bayramı kutlamaları... paylaşan: 8gunhaber

 İşçilerin, günlük çalışma süresi konusunda küresel ölçekte dayanışmayla verdiği mücadeleden doğan 1 Mayıs "Emek ve Dayanışma Günü" tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemiz İskenderun’da coşkuyla kutlandı. İskenderun Atatürk Anıt Alanında toplanan binlerce emekçiye siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra İskenderun eski Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’da eşlik etti. Davul ve zurna ile halaylar çeken emekçilere aileleri de eşlik ettiler. Hiçbir şeyden haberdar olmayan minik çocuklar ise ellerinde ki bayraklar ile kutlamaya renk kattılar.

 

 
 
 
 
 
 

“Örgütlenmeye İhtiyacımız Var…”

Dünyanın tüm işçilerinin-emekçilerinin, kapitalist sömürü ve baskıya, emperyalist saldırganlığa, her türlü ayrımcılığa karşı kol kola, omuz omuza vererek 124. Kez alanlara çıktığı 1 Mayıs bayramını buruk bir şekilde kutladıklarını açıklayan 1 Mayıs Yürüyüş Komitesi Başkanı Mustafa Ünsal, birleşik mücadeleyi örmeye her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduklarını söyledi.

“Bizlere Yön Vermeye Çalışıyorlar”

İktidara yüklenen Mustafa Ünsal; “Çünkü karşımızda, kazanılmış haklarımıza saldırıda, uluslararası sermaye ve onun yerli işbirlikçileri var. Emperyalist-Kapitalist Sistem ve onun destekçisi siyasal iktidarlar, bizim tüm ezilenler olarak, birleşik mücadeleyi öremeyişimizden aldıkları güçle, saldırılarını daha da pervasızlaşarak sürdürüyorlar. İktidara geldiği günden beri işbirlikçi kimliği ile sermayenin hizmetinde olan AKP hükümeti, kazanılmış haklarımıza yönelik saldırı politikalarına hız vermiş bulunuyor. Geçtiğimiz dönem “sermayeye af emekçilere saldırı” içeren torba yasaları bir bir hayata geçiren AKP’nin emek düşmanı karakteri bir kez daha ortaya çıkmış durumda. AKP iktidarı ile cemaat arasındaki çatışmalardan sonra ortaya çıkan kirli ilişkiler yumağının tüm devlet kademelerini sardığı ortaya çıktı. AKP İktidarının babalı oğullu cümbür cemaat ülke kaynaklarını nasıl sömürdükleri ve kimlere peş keş çektikleri dini motifleri kullanarak halkı nasıl yanılttıklarını hep beraber gördük. Kendine demokrat ve bildiğini okuyan AKP, Kürt sorunu, Aleviler, laiklik ve zorunlu din dersinin kaldırılması, YÖK, basın özgürlüğü, temel insan hak ve hürriyetlerine getirilen sınırlamalar konuları başta olmak üzere hayatın hemen hemen tüm alanlarında ikiyüzlü bir tutum izlemeyi sürdürüyor. Ne yediğimizden ne içeceğimize, kiminle gezeceğimize, kiminle kalacağımıza, kadınların kaç çocuk doğuracağına, nasıl giyineceğimize hayatın her alanında nasıl davranacağımıza yön vermeye çalışan bir başbakan ve iktidar var. Yıllardır Kürt sorununun demokratik ve barışçıl bir şekilde çözümü için bekleyenlerin umutlarını da tüketti. AKP’nin Kürt sorunun çözümünde ortaya attığı açılım paketleri sorunu çözmekten çok uzak ve tamamen sorunu öteleyici hamleleri geçemedi” şeklinde konuştu.

 
 

“Termik Santrallere Dikkat”

İskenderun, Payas, Dörtyol Organize Sanayi işçilerine seslenen Mustafa Ünsal; sendikasız, hiçbir sosyal hakları olmadan sabahtan akşama kadar karın tokluğuna çalışıyor. İşçilerin bugünkü çalışma koşulları 100 yıl öncesini aratmıyor. İşçiler çalıştıkça, ülke zenginleştikçe işçiler yoksullaşıyor. Bütün değerlerin yaratıcısı işçileri emeğinin haklarını almak için örgütlenmeye, sendikalaşmaya çağırıyoruz. Asgari ücret insanca yaşanacak bir seviyeye çıkarılsın, Asgari ücret vergi dışı bırakılsın.Değerli İskenderun halkı, Akdeniz’in en güzide yerlerinden Körfezimiz, ölümcül bir tehlike ile karşı karşıyadır. İskenderun Körfezi’ni yaşanmaz hale getirecek olan 14 tane termik santralin kurulma çalışmaları sürüyor. Yanı başımızda Sarıseki’deki ve Erzin Burnaz sahilindeki Termik santraller bu yıl faaliyete geçecek. Bu santrallerin her birinde günde 12 bin ton kömür yanacaktır. Bu santraller asit yağmurlarını getirecektir. Bu santraller havamıza topraklarımıza kül ve duman kusacaktır” açıklamasına yer verdiler. İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin geniş güvenlik aldığı kutlamalarda herhangi bir olay yaşanmadı.

 
 
Emek ve Dayanışma Günü videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet