Skip Navigation Links

Çalışkan: Taifteki gibi taşlanmadan Peygamberimzin hayatı anlaşılmaz

Antakya’da Hatay Kültür Merkezi’nde Kutlu Doğum etkinliğidüzenlendi.

Kültür Sanat   A+a-

 

    Vuslat İlahi ve Semazen Grubu’nun sema gösterisi eşliğinde söylediği ilahiler sonunda konuşmacı olarak katılan Dr. Necmettin Çalışkan “Peygamberimizin Örnek Şahsiyeti” konulu konferans verdi.

    Dr. Necmettin Çalışkan salonu dolduran katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, “Siyer sadece roman yâda tarih kitabı değildir. Siyeri anlamak için Peygamberimizin (s.a.v) yaşadıklarını okumak değil, yaşamak gerekir. Peygamberimiz hakkı tebliğ için Taif’e gitti taşlandı. Bugün de hakkı anlatıyor, eleştirilere, yüz asmalara tepkilere aldırış etmeden mücadelenize devam ediyorsanız taşlanıyorsanız işte o zaman siz siyeri yaşıyorsunuz demektir. Peygamberimiz Kâbe’nin karşısında namaz kılarken işkencelere maruz kalmış, 3 yıl ambargo altında aç susuz ama asla yılmadan, davasından taviz vermeden inancı uğruna mücadelesini sürdürmüştür. Peygamberimiz gibi yaşadığımız takdirde ancak siyeri anlamış oluruz” dedi.

      CAMİLER SADECE NAMAZ KILINAN YERLER DEĞİLDİ

    Peygamberimiz, Medine’ye hicretinde ilk yaptığı 4 şey olduğunu belirten Çalışkan, “Bunlar; birincisi ‘Cami’ içinde sadece namaz kılınan değil, her türlü kararların alındığı yerdi. İkincisi ‘Kardeşlik uygulaması’ yani İslam Birliği, üçüncüsü ‘vesika’ yani devlet olarak anayasa yazımı, dördüncüsü de ‘Pazar kurmuştur’ bugünkü Müslümanların yapması gereken, ‘bağımsız ekonomik güç olmak’ hedef gösterilmiştir ” diye konuştu.

     VEDA HUTBESİNDEKİ 4 MESAJ

    Veda hutbesinden alıntılar da yapan Çalışkan, “Peygamberimiz özü itibariyle dört şey söylemiştir. İslam size yeter. Başka din, ideoloji aramayın. İkincisi kardeşkanı dökmeyin. Üçüncüsü, faiz yasaklamış ve dördüncü olarak kadınların birer emanet olduğu vurgusu yapılmıştır. Bütün bunlardan bu gün ne kadar da uzağız, tam yaralarımıza parmak basılmıştır” şeklinde konuştu.

     Dr. Necmettin Çalışkan’ın konferans konuşmasından sonra program, başta zulüm altındaki Müslümanlar için yapılan toplu dua ile son buldu.

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet