Skip Navigation Links

Diş Hekimleri Odası'nda İstifa

13 Nisan’da yapılan Hatay Dişhekimleri Odası olağan seçimlerinin ardından yönetim ve organ kadrolarında yeralan 8 üye istifa ettiklerini açıkladı.

Sağlık   A+a-

 

     Yöentim Kurulu asil üyesi Dişhekimi Müfide Melek Özal, yedek üyeler Dişhekimi Mehmet Çolak, Dişhekimi Özlem Kaya, Dişhekimi Dr. Serhat Bayraktar ile disiplin kurulunda görev alan Dişhekimi Serdar Yoğurucu, Dişhekimi Şebnem Turunç, Dişhekimi Ali Akın ve denetleme üyesi Dişhekimi Feridun Yüceer ortak bir basın toplantısı düzenleyerek istifa ettiklerini açıkladılar.

     Açıklamada seçimde etik olmayan girişimlere tepki olarak istifa ettiklerini belirten mozaik grup şu görüşlere yer verdi:

      “Hatay Dişhekimleri Odası’nı “tek adam” zihniyetinden kurtarmak ve kurumsallaşma yolunda çalışmalar yapmak amacıyla oluşturduğumuz listede yer alan Müfide Melek Özal, rakip grup tarafından kendi adaylarıymış gibi ilan edildi. Daha da vahimi bu durumdan Müfide hanım dahi haberdar değildi. Müfide Melek Özal’ın rızası alınmadan, onun iradesi dışında ismini listeye yazmak ne kadar ahlakidir, ne kadar etiktir? Bu son derece şaşırtıcı ve eşine rastlanmamış olay maalesef meslektaşlarımızı son derece yanıltmış ve Müfide hanımın her iki listede de yer alması kafaları karıştırmıştır. Bizim listemizde olan bir yol arkadaşımızın onayı olmadan ismini karşı listeye yazmak maalesef seçimlere gölge düşürmüştür ve şaibeli bir durum oluşturmuştur. Seçim günü şahit olduğumuz, mesleğimizin getirdiği eğitim seviyesine hiç yakışmayan ve gerek seçim çalışmalarımız, gerekse seçim esnasında grubumuzun gösterdiği centilmenlik ve saygıya tamamen tezat görüntülerden burada bahsetmeye lüzum görmüyor ve hicap duyuyorum.

     Hatay Dişhekimleri Odası gibi bir sivil toplum kuruluşunda, böyle ayak oyunlarını kabul etmeyeceğimizi kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Susmak, durumu kabullenmek ve şaibeye ortak olmak demektir. Bu vesileyle aşağıda adı olan bizler bu durumu protesto etmek için seçildiğimiz oda organlarından istifa ediyoruz.”

 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet