Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bu Müdür ‘AYAKTA ALKIŞLANIR’

İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi.

Spor   A+a-

 

      Türkiye’de Bir İlk…

     Bu Müdür ‘AYAKTA ALKIŞLANIR’

    İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. İskenderun Meydan Mahallesinde sokakta top oynayan çocukları bir ara getirip spora teşvik kampanyası başlatan İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Arıkoğlu, kız ve erkeklerden oluşan yaklaşık 100 çocuğu gençlik merkezine davet etti.

     “Milli Sporcu Olun Üniversite Hayatınızı Garanti Altına Alın”

      Tekvando Milli Takım Antrenörü Mehmet Korhan ile Meydan Mahallesi Muhtarı Ramazan Güneş’i ziyaret eden İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Arıkoğlu, mahallede kapılarının önünde oyun oynayan çocukları bir araya getirdiler. Çocuklara hangi spor dallarını sevdiklerini soran Tekvando Milli Takım Antrenörü Mehmet Korhan, çocukların ailelerine de seslenip; “her çocuk alkışlanmayı ister” dedi. Korhan; “çocuklarımızı alkışlamanın en gözle görüleceği yer spor ve spor arenalarıdır. Çocuğumuzu alkışlatabilmemiz ve hayatına daha iyi bir standart getirebilmemiz için çocuklarımızı spora yönlendirelim. Bugün günümüz toplumunda spor yapan insanlara herkesim bir sempati ile bakmaktadır. Çocuklarımızı spora yönlendirelim diye devletimiz başarılı sporcuları koruma altına almaktadır. Başarılı sporculara değişik imkânlar sunmaktadır. Bugün bir sporcu sporun hangi dalı olursa olsun milli olduğu zaman üniversiteye girmesi diğer öğrencilere oranla daha yüksektir. Yıldızlarda, gençlerde ve büyüklerde Avrupa, Akdeniz, Balkan ve Dünya şampiyonalarında madalya kazandığında üniversiteye girişleri garanti üniversiteye girdiklerinde ise milli olmak şartıyla milli sporculara günümüzde 1100 TL teşvik maaşı ödenmektedir. Gençlerde ve büyüklerde madalya aldıklarında ise atamaları KPSS sınavı baz alınmadan yapılmaktadır. Büyükler kategorisinde Avrupa, Dünya ve olimpiyatlarda madalya alan sporculara devlet sporcusu unvanı verilmektedir ve bu unvanın en iyi derecesine göre devlet maaş bağlamaktadır. Bunlara istinaden değerli velilerimizin çocuklarını spora yönlendirmenin yollarını araması gerektiğini düşünüyorum. Toplumun sporcuya her zaman sempati ile karşılamaktadır. Gençlik hizmetleri Spor Müdürlüklerin de bütün spor branşlarında ücretsiz olarak spor eğitimi verilmektedir” açıklamasına yer verdi.

 


 

      “Tüm Mahallelerde ki Çocuklara Ulaşacağız”

     Çocukları spor ile kötü alışkanlıklardan kurtarabileceklerini söyleyen İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Arıkoğlu ise, hazırlanan bu projenin Meydan Mahallesinde başlayıp tüm mahallelerde ki çocuklar ile görüşüp aileleri ile bir araya geleceklerinin altını çizdi.

 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar