Skip Navigation Links

Küçük Esnaf Vergiden Muaf Olmalı

CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı ve Payas Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Oğuz: Küçük Esnaf Vergiden Muaf Olmalı

Gündem   A+a-

CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı ve Payas Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Oğuz:
Küçük Esnaf Vergiden Muaf Olmalı
CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı ve Payas Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Oğuz, küçük esnafın vergiden muaf tutulmasını ve hatta Bağ/Kur priminin de bir bölümünün devlet tarafından karşılanması gerektiğini söyledi.
Yaptığı yazılı açıklamada küçük esnafa vergi muafiyetinin devlete ciddi zararlar verebilecği gerçeğine de atıfta bulunan Ali Oğuz, aynı zamanda ekonomiye de büyük katkılar sağlayacağı görüşünü savundu. Küçük esnafa vergi muafiyetinin Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine getirilerek değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Ali Oğuz, Türkiye’de küçük esnaflar vergiden muaf tutulmalıdır. Yasal olmadığını biliyorum ama yasal olması TBMM tarafından sağlanmalıdır. Ayrıca küçük esnafın Bağ-Kur priminin de bir kısmı devlet tarafından ödenmelidir. Yani bir zamanlar maaşlı ve ücretlilere uygulanan vergi iadesi benzeri bir şey.
Bundan devletin bir miktar zararı olacaktır kuşkusuz. Ancak kazancı çok daha fazla olacaktır.
1-Kayıt dışı ekonominin tüketici ile buluşma noktası küçük esnaftır. Küçük esnaf faturalı alış veriş yaparak kayıt dışı işlemlerin kayıt altına alınmasına katkıda bulunacaktır.
2-40 yıldır Bağ-Kur primleri doğru dürüst tahsil edilememektedir. Devlet ne zaman af çıkarırsa gecikmiş primler kısmen tahsil edilmekte, bir çoğu da ancak emekli zamanı gelen esnafın af sayesinde 25-30 bin lirayı bir kalemde ödemesi ile mümkün olmaktadır.Oysa önerdiğimiz sistemde devletin katkısından faydalanmak için herkes _yarı gibi azalan_primini zamanında ödemek zorunda kalacaktır.
3-Böylece toplumun en zor yaşayan kesimi esnaf (diğer satıcılarla rekabet eder,nafakasını kendisi çıkarmak zorundadır,aylık yok,maaş yok.Kira derdi, vergi,prim derdi...) bir nebze rahat edecektir.Esnafın huzuru tüm toplumumuzu olumlu yönde etkileyecektir.”

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet