Skip Navigation Links

“Hepimizin samimi olmaya ihtiyacı var”

Peygamber efendimizin doğum gününde içerisinde bulunduğu kutlu doğum haftası kutlamalarında bu yıl samimiyet vurgusu işleniyor.

Gündem   A+a-


İskenderun grand plazada kutlu doğum haftası... paylaşan: 8gunhaber

 

    14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan ‘Kutlu Doğum’ haftası etkinlikleri çerçevesinde İskenderun müftülüğü tarafından, İskenderun Grand Plazada halka açık Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doçent Doktor Cüneyt Gökçe tarafından hazırlanan ‘Hz. Peygamber Din ve Samimiyet’ konulu konferans düzenlendi.

    Grand Plazada gerçekleştirilen konferansa İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başar, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doçent Doktor Cüneyt Gökçe, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, siyasi parti, sivil toplum örgütü temsilcileri ve kalabalık topluluk katıldı.

 


 

    Ataya bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Ravza İlahi Grubu tarafından çalınan ilahiler eşliğinde semazen gösterisi ile başlayan konferansta, konferansa katılan tüm katılımcılara kutlu doğum pilavı ve kırımızı karanfil dağıtıldı.

 

    “Hepimizin samimi olmaya ihtiyacı var”

     Konferansın açılış konuşmasını yapan İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan, 1440. yıldönümünü kutladığımız Hz. Peygamberin ‘Kutlu Doğum’ haftasında öne çıkan konunun samimiyet olduğunu belirterek, “Bugüne kadar kutlu doğum haftasında yaptığımız tüm etkinliklerimizi insanlarımızın unuttukları değerleri tekrardan hatırlamaları inancı ile gerçekleştirdik. En küçük aile bireyinden fertlere, öğretmenden öğrenciye ve değişik dinlere mensup kardeşlerimize kadar herkesin birbirine karşı samimi olmaya ihtiyacı vardır. Bizim için samimiyet örneğini peygamberimiz en güzel şekilde göstermiştir. Sizlerde birbirinize karşı samimiyet gösterirseniz, dünyamız hoşgörü ve barış içerisinde huzur bulur” dedi.

    İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan’ın yaptığı konuşmanın ardından Hoca Recep Ateş tarafından Kuran-ı Kerim okundu ve Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doçent Doktor Cüneyt Gökçe tarafından hazırlanan ‘Hz. Peygamber Din ve Samimiyet’ konulu konferans verildi.

 


 

“Hepimizin samimi olmaya ihtiyacı var” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet