Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz’da ‘Yumurta Bayramı’ Kutlaması…

Arsuz halkı tarafından her yıl geleneksel olarak kutlanan‘Yumurta Bayramı’ panayır havasında coşkuyla kutlandı.

Arsuz   A+a-

 

   Arsuz’da özellikle genç kız ve erkeklerin görüp, tanıştıkları ve evlenmek için ilk adım atma olanağı buldukları “Yumurta Bayramı Kutlamalarına” Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın yumurta tokuşturması ile başlandı.

    “Bundan Sonra Festival Olarak Kutlayacağız…”

    Öğle saatlerinde Arsuz’ın Gözcüler Mahallesinde bulunan belediye binasında toplanan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Garnizon Komutanı ve Deniz Üs Komutanı Albay Mutluhan Algür, Jandarma Komutanı Üst Teğmen Ümit Kuzucuoğlu ve Emniyet Müdürü Süleyman Coşkun öncelikle halk ile bayramlaştı. Arsuz bölgesinde yüz yıllardan bu yana gerçekleşen kutlamanın aslında ‘bahar bayramı’ kutlaması olduğunu ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, bahar kutlamalarının bundan sonra ki süreçte Arsuz’da festival gibi kutlanacağını müjdeledi. Culha; “Bölgemiz de geleneksel hale gelen ve her yıl Hicri Takvimde 1 Nisan olarak kabul edilen ‘Yumurta Bayramına’ hoş geldiniz. Yüz yıllardır bu bölge de kutlanan geleneksel bir bayramdır. Her ne kadar ismi yumurta bayramı ise de bu bayramın esas bahar bayramı olarak bilinmektedir. Baharın müjdeleyicisi olarak kabul görüyoruz. Bu benim Belediye Başkanı halkım ile kutladığım ilk bayram. Bundan sonra ki süreçte bu bahar bayramımızı daha modern bir şekilde festival havasında kutlayacağız” dedi. Sona eren konuşmanın ardından Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve diğer protokol mensupları Arsuz’un Gözcüler Mahallesinde kurulan şenlik ve pazar alanını ziyaret ederek halk ile buluştular.

 

     Panayır Havasında Kutlama…

    Her yıl geleneksel olarak kutlanan “Yumurta Bayramı” sabah erken saatlerde başladı. Genç yaşlı kadın-erkek binlerce yöre halkı, sabahın ilk ışıklarıyla beldede belirlenen ağaçlık alanda toplandı. Kutlama yerine İskenderun ve çevresinden de gelen kalabalık vatandaş topluluğunun her türlü ihtiyacını karşılamak üzere alanda ayrıca pazarlar kuruldu. Genç kızlar ve erkekler en güzel kıyafetleriyle geldiği alanda geleneksel yumurta tokuşturma yarışları yapıldı. Ağaç gölgesinde sofralar kuruldu, Mangalarda kebaplar pişirildi, kadınlar da kısır yaptı. Çocuklar ise top oynayarak neşeli bir gün yaşamanın keyfini çıkardılar. Arsuz halkının yoğun ilgi gösterdiği kutlamalarda Başkan Culha’ya da yoğun ilgi gösterildi. Bayram münasebetiyle kurulan şenlik ve Pazar alanını karış karış gezen Başkan Culha, daha sonra bir vatandaşın evine konuk oldu.

 


 
Arsuz’da ‘Yumurta Bayramı’ Kutlaması…  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar