Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

BELEDİYENİN BORCU 49 MİLYON TL

Belediye Başkanı Ayhan Yavuz Kırıkhan Belediyesinin 49 milyon tl. borçlu olduğunu açıkladı.

Gündem   A+a-

  Bugün bir basın toplantısı düzenleyerek Belediyenin son durumu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ayhan Yavuz , zor bir süreçten geçiyoruz ama hizmetimizde aksama olmayacak dedi.

 

Kırıkhan Belediyesinin 49 milyon borcu olduğunu belirten Ayhan Yavuz devredilen Kurtlusoğuksu Belediyesininde 1 milyon 974 bin tl. borcuyla beraber genel borç toplamının 50 milyon 850 bin tl. olduğunu açıkladı. Bu borcun yaklaşık 20 milyon tl.sinin büyükşehire devredileceğini belirten Belediye Başkanı Ayhan Yavuz , bu ay gelen belediye istihkakının ise şaşırtıcı olduğunu söyledi.

 

Geçtiğimiz ay 2,5 milyon tl. istihkakın geldiği Kırıkhan Belediyesine bu ay 782 bin 048 Tl. tahakkuk ettirildiğini kesinti sonucunda ise 469 bin 229 Tl.’nin belediye hesabına yatırıldığını belirten Belediye Başkanı Ayhan Yavuz “ Sırf personel giderinin 1,5 milyon Tl.’ye yaklaştığı Belediyemizin durumu ortadadır. Büyükşehir Belediyesine girmemiz dolayısıyla istihkakımızın yüzde 40’ı büyükşehire gitmektedir. Bu ay gelen parayla çalışanımızın dahi parasını ödenmez. Bir çıkış noktası arayacağız”dedi.

 

Kırıkhan Belediyesinin esnafa 4 milyon tl.si icralık olmak üzere 12,5 milyon tl. borcu bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Ayhan Yavuz “ alacaklı esnaflarımızla masaya oturuyoruz. Kimseyi mağdur etmeden çözüm yolu arıyoruz, uzlaşmaya çalışıyoruz”dedi. Başkan Yavuz, geri kalan belediye borçlarının sosyal sigorta, tedaş, vergi gibi borçlar olduğunu söyledi.

 

Kırıkhan Belediyesinde 373’ü şirket olmak üzere 510 civarında personeli olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ayhan Yavuz “ Bu sayıdaki personel ile 2 belediye idare edilebilir. Biz hiçbir çalışanımızın ekmeğiyle oynamamakta kararlıyız. Ancak İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün 7.3.2014 tarihli bir genelgesiyle personel alımı yapılmaması, yapılması halinde suç oluşturacağı belirtilmesine karşın 11 kişi belediyeye alınmış. Bunun dışında son zamanda 28 kişi şirket bünyesinde işe başlatılmış. Yasak olmasına karşın bir alım gerçekleştirilmiş. Bu konuyu çözmeye çalışıyoruz”dedi.

 

Kurtlusoğuksu Belediyesinin 1 milyon 974 .713 Tl. borcuyla, 9 personeliyle Kırıkhan Belediyesine devredildiğini ancak gayrimenkullerinin ve işe yarar araçlarının Milli Eğitime devredilmesine itiraz ettiklerini belerten Belediye Başkanı Yavuz “ Kurtlusoğuksu Belediyesi borcu ve personeliyle Kırıkhan belediyesine yüklenirken, gayrimenkulleri başka bir kuruma devredilmiş. Böyle bir adalet olmaz. Yükünü biz çekeceksek, gayrimenkuluda bize düşer diye itirazda bulunduk. Sonucu bekliyoruz”dedi.

Kurtlusoğuksu Belediyesinin İller Bankasına 1.302.443.28 Tl., Vergi Dairesine 159.690.93, Sosyal Güvenlik kurumuna 236.123.54 Tl., esnaf ve diğer borçlar olarak 276.457.65 tl. olmak üzere toplam 1 milyon 974 bin 713 Tl. borcunun olduğu belirtildi.

 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar