Skip Navigation Links

İşte Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri…

İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan, Müftülük binasında düzenlediği basın toplantısı ile Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)’in doğduğu kutlu doğum haftası ile

Gündem   A+a-


İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan Kutlu Doğum... paylaşan: 8gunhaber

 

   Kutlu Doğum Haftası Münasebetiyle İskenderun İlçe Müftülüğü olarak gerçekleşecek olan etkinlikleri açıklayan Müftü Taştan, 16 Nisan tarihinde İskenderun Boyacılar parkında İskenderun halkına gül dağıtılacağını açıkladı.

 

   İşte Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri…

      Kutlu Doğumun baharın tüm esrarengiz güzelliklerinin sergilendiği ay olduğunu ifade eden Müftü Mehmet Taştan; “Baharın tüm esrarengiz güzelliklerinin sergilendiği ay… Kutlu Doğumla taçlanan ay, alemlerin sevdalısı, yüce Allah’ın sevgilisi, Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)’in doğduğu kutlu mevsim. O’nu tanıyabilmek ne büyük bahtiyarlık, O’nu anlayabilmek ne büyük saadet, O’na iman etmek , O’ na ümmet olmak ne büyük şeref. “Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’nin Kutlu Doğumunun 1443. Yılı münasebetiyle 14-20 Nisan 2014 tarihleri arasında kutlanacak olan “Kutlu Doğum Haftası” ana teması Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” olarak belirlenmiş olup, Müftülüğümüzce gerçekleştirilecek olan tüm etkinliklerimizde (konferans, seminer, yarışma, şölen, kermes, kitap ve gül hediyesi, okul programları, 1001 Hatim cezaevi ve hastane ziyaretleri ile bu ana tema üzerinde durulacak olup, İlçemizde yapacağımız etkinliklerin bazıları şunlardır: 07-12 Nisan (Açılış ve Kermes Programı): Müftülüğümüz giriş katında tüm Kur’an Kurslarımızın katılımı ile Kermes düzenlenmiştir. 15 Nisan Salı (Ana Konferans): İskenderun Grand Plazada halka açık saat 13.30’da Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Cüneyt GÖKÇE tarafından “Hz. Peygamber Din ve Samimiyet” konulu konferans verilecek olup, ayrıca kutlu Doğum Pilav ve Simidi ikram edilecektir. 16 Nisan Çarşamba (Bayanlara Konferans): İskenderun Belediye Kültür Sarayında saat 10.00’da Bayanlara yönelik İl Müftülüğü Din Eğitimi Uzmanı Gürcü BİLGİN tarafından konferans verilecektir. 16 Nisan Çarşamba (Gül Dağıtımı) :Boyacılar Çarşısında 09.30’da tüm halkımıza gül dağıtımı gerçekleştirilecektir. 16-20 Nisan tarihlerinde (Konferans): Denizciler, Sarıseki, Azganlık ve Karayılan Mahallelerimizde; Hatay İl Müftümüz, İlçe Müftümüz ve Vaizimiz ve diğer İlçe Müftülerinin katılımlarıyla çeşitli konferanslar düzenlenecektir. Bu vesileyle : Sevinç ve coşku içerisinde gerçekleştireceğimiz programlarda, İskenderunlu kardeşlerimizi heyecanımıza ortak olmaya davet ediyorum. Kutlu Doğum Haftasının bölgemiz halkına, Milletimize, dünya Müslümanlarına ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini, birlik ve beraberliğe, barış ve kaynaşmaya, huzur ve sükuna vesile olmasını Cenab-ı Allahtan Niyaz ediyorum.” Açıklamasına yer verdi.

 


 

 

 


İşte Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri…  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet