Skip Navigation Links

Bahçeşehir Koleji Meteoroloji İstasyonu'nda

Öğrencilerine yaşamın her alanında 'yaparak-yaşayarak' eğitim veren Bahçeşehir Koleji, bugün de İskenderun Meteoroloji İstasyonu'ndaydı.

Eğitim   A+a-

 

    3. sınıf öğrencileri, Hayat Bilgisi dersi kapsamında, hayatın içinde, hava tahminlerinin nasıl yapıldığını öğrendiler. Her gün büyüklerinin televizyon haberlerinde izlediği, piknik, gezi gibi aktivitelerini çok yakından ilgilendiren hava durumunun nasıl, neye göre, hangi aletlerle saptandığını öğrendiler. Ayrıca hava durumunun, modern insanın hayatındaki yerini, ertesi gün hava şartlarının nasıl olacağını bilmenin, çeşitli iş ve meslek gruplarında ne kadar önemli olduğunu tartıştılar. İstasyon görevlisini, yönelttikleri sorularla hem şaşırttılar hem de gösterdikleri ilgi nedeniyle sevindirdiler.

    Eğitimin sadece okulda, sınıfta yapılmayacak kadar kapsamlı bir şey olduğunu belirten okul müdürü Sefai Server Dik; 'Bahçeşehir Koleji olarak yaşam eğitimi vermekteyiz. Görevimiz dersleri, öğrencilerin merakını uyandıracak şekilde ve günlük hayattaki kullanım olanaklarıyla da anlatmaktır. Bir olayı, olguyu, yaşamın içindeki yerinde gözlemleyerek öğrenen çocuk, bunu hayatı boyunca hatırlayacak, kendisi de yeri geldiğinde yeni araştırmalar, gözlemler ve deneyler yapmak isteyecektir.' dedi.


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet