Skip Navigation Links

Medeniyetler Korosu Büyüledi

M.K.Ü. Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı konser salonunda İGEV 'in organize ettiği Medeniyetler Korosu konser etkinliği büyük ilgi gördü.

Kültür Sanat   A+a-

 

     İskenderun Güney Eğitim Vakfının (İGEV) organize ettiği Antakya Medeniyetler Korosu konseri büyük ilgi gördü.İlimizdeki ve ülkemizdeki barış ve dostluğu tüm dünyaya tanıtan ‘Medeniyetler Korosu’nun muhteşem konseri izleyenleri büyüledi.

    İGEV in organize ettiği Antakya Medeniyetler Korosu konserinde açılış konuşmasını İskenderun Güney Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Uyar yaptı.

 

     Şefik Uyar, ''İskenderun Güney Eğitim Vakfı olarak böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan ve siz değerli konuklarla olmaktan dolayı son derece mutlu olduğumu belirtmek isterim.Vakfımız 1997 yılında kurulmuştur.Kuruluş amacı üniversitede okuyan ihtiyaç sahibi, başarılı öğrencilemize karşılıksız burs vererek eğitimlerine katkı sağlamaktır.İGEV sürekli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyerek toplumsal kaynaşma ve dayanışmaya katkı yaparak sosyal sorumluluklarını yerine getirmektedir.

    Vakfımız ve vakfımızın yetişdirdiği öğrencilerimiz Cumhuriyet'e bağlı, Atatürk ilkelerine bağlı, Cumhuriyetçi,laik, vatansever ve dinamik gençliğe örnektir.

     İskenderun Güney Eğitim Vakfı her geçen zaman büyümekte ve buna bağlı olarak etkinliğini bariz bir şekilde arttırmaktadır.

     İskenderun Güney Eğitim Vakfı'nın Türkiye dışında bir de dost ve kardeş derneği bulunmaktadır.Almanya'nın Osnabrück kentinde bulunan Wir İn Atter Derneği ile temelleri 4 yıl önce atılan bir kardeşlik köprüsü kurulmuştur.Gayemiz bu dostluğu uzun yıllara taşımak ve yaşatmaktır.Şuan ''Medeniyetler Korosu'' konser etkinliğini kardeş derneğimiz Wir İn Atter onuruna düzenlemiş bulunmaktayız.Bugün bu salonda Wir İn Atter Derneği Başkanı Thomas Kater ve yönetim kurulu üyeleri bizim onur konuğumuz olarak yer almaktadır.Kendilerine güzel ülkemize ve şehrimize tekrardan hoş geldiniz diyorum.Wir İn Atter Derneği ile İskenderun Güney Eğitim Vakfı iki ülke arasında önemli bir görev üstlenmiş dostluk köprüleri oluşturmuş ve kültürel tanıtımlar sağlamıştır.Bundan sonra bağımızı daha da geliştirerek ortak projeler üretmek için çalışmalar yapacağız.Bu duygu ve düşünceye bizi kırmayarak kıymetli zamanlarını ayıran Antakya Medeniyetler Korosu şefi Yılmaz Özfırat'a müzisyenlerine ve tüm mensuplarına bize sunacakları müzik ziyafetinden dolayı şimdiden teşekkür ediyorum.Şahsım ve İGEV yönetim kurulu adına saygı ve şükranlarımı sunarım.''Dedi.

    Konuşmaların ardından Wir İn Atter Derneği Başkanı Thomas Kater'e çiçek ve plaket sunuldu.

    Şef Yılmaz Özfırat idaresinde sahne alan koro, farklı dinlere ve mezheplere ait türküleri, ilahileri ve deyişleri muhteşem bir güzellikte seslendirerek geceye renk kattılar.

    Koronun Şefi Yılmaz Özfırat ise, koronun ‘Yaradılanı Seviyorum Yaradandan Ötürü’, ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ ilkesinden hareketle tüm dünyaya sevgi barış ve hoşgörü mesajı vermek için gayret gösterdiklerini ifade etti.

 

    Gerçekleştirilen konsere Milletvekili Mevlut Dudu, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve eşi, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi, eğitim gönüllüleri, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet