Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

AHM Portcity Fore kazık sistemini tanıttı

İskenderun’da yapımı devam eden AHM Portctiy inşaatında kullanılan fore kazık sistemi, basın aracılığıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Ekonomi   A+a-

 

   AHM Portctiy ortaklarından Ali Tekten ve Proje Danışmanı Tevfik yıldız, inhşaat alanında gerçekleştirilen kazı işlemleri eşliğinde fore kazıkı tanıttı. İskenderun’un birinci derecede deprem bölgesi ve inşaat alanının hassas olmasından dolayı, İstanbul’daki danışmanlarını yapan firmaların önerisiyle fore kazık sistemini kullandıklarını hatırlatan AHM Portctiy ortaklarından Ali Tekten, amaçlarının deprem korkusundan uzak bir yaşam alanı oluşturmak olduğunu kaydetti.

     Sistemin uygulandığı inşaat alanında açıklamalarda bulunan Ali Tekten, sert zeminin 30 metre derinlikte bulunduğunu kaydederek “Fore kazık sistemi, bölgemizde henüz yeni olan bir sistem olduğundan birçok kişi tarafından bilinmiyor. Biz de gelen sorulara toplu olarak cevap verebilmek için sistemi sahada anlatma ihtiyacı duyduk. Bu uygulamayı yapmadan önce İstanbul’daki inşaat firmalarını yakından inceleyerek yola çıktık. Ağaolu’na danışmanlık yapan firmaları kentimize davet ederek fikir alışverişinde bulunduk ve bize inşaatı yapacağımız alının röntgenini çektiler. Burada uygulanacak tek sistemin fore kazık ve radyal temel sistemi olduğu üzerinde karara vardık” dedi.

     Tekten, her binanın altında 95 adet fore kazık bulunacağını dile getirerek, uygulanan bu sistemin pahalı olduğunu da anlattı.

     Daha sonra söz alan Proje Danışmanı Tevfik Yıldız, sisteme ilişkin teknik bilgiler verdi. İnşaat mühendisi Yıldız, yapılan zemin etüdünün adlından kaya parçalarının yerinin tespit edildiğini dile geatirerek, sert zemini bulmak için 30 metre derinliğe kazıklar çakıldığını anlattı.

     YABANCILARA SATIŞ YAPILMALI

     İnşaat alanında yapılan açıklamanın ardından AHM Portctiy maketinin önünde değerlendirmede bulunan Tektin, geçtiğimiz günlerde Dubai işadamını İskenderun’da misafir ettiklerini hatırlatarak şöyle konuştu.

     “Yabancılara mülk satışının gerçekleşmesi bölgenin gelişimi anlamında çok önemlidir. Konuk ettiğimiz Dubaili işadamı Türkiye’de ve özellikle bu bölgede mülk edinmek istediklerini ancak böyle bir yasal haklarının olmadığını söylemişti. Eğer öyle bir yasal düzenleme yapılması durumunda Hatay’ın yıllık kazancı 1 milyar dolar civarında olacaktır. Burada tüm sektörü hareketli kılacak bir uygulama olacaktır.”

 



AHM Portcity Fore kazık sistemini tanıttı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar