Skip Navigation Links

TEDAŞ Kiralanınca İşsiz Kaldılar!

TEDAŞ’ın özelleştirilmesi ve Enerji – SA’ ya kiralanması ile İskenderun TEDAŞ’ta 1 Nisan itibariyle işten çıkartılan bir gurup işçi, TEDAŞ önünde eyle

Gündem   A+a-

 

   Daha önceleri TEDAŞ bünyesinde ki Kaya Yapı Grup’ta taşeron olarak çalışan işçiler, TEDAŞ’ın özelleştirilmesi ve Enerji - SA’ ya kiralanması ile işsiz kaldılar.

    “70 Kişinin Yapacağı İş 35 Kişi İle Sınırlandırıldı”

    TEDAŞ’ ta yeni bir yapılanmanın olduğunu ifade eden Arıza Bakım ve Onarım Teknisyeni Aşkın Tekin, daha önceleri Belen ilçesi dâhil yaklaşık 70 kişiden oluşan kadronun sadece 35 kişi ile sınırlandırıldığını söyledi. Haksız bir şekilde iş feshi olduğunu belirten Aşkın Tekin; “bu haksız iş feshimizi hukuksal dayanağı olmadığı halde maalesef yasa yardımıyla hayata geçirmişlerdir. Mecliste onaylanan hiçbir iş yasası emekçi sınıfına faydası olmayan yasalardan ibaret olup, en temel hakkımız çalışma hakkımızı elimizden istedikleri zaman alma haklarını işverene, taşeronlara kadar yetki vermişlerdir. TEDAŞ’ ta (Enerji – SA) çalıştığımız yıllara nazaran hak ettiğimiz tazminatlarımız tam olarak ödenmemekle beraber, Enerji SA’ nın başını çektiği ilimiz ve çevresinde uygulamış olduğu vardiya sistemi çalışan arkadaşlarımız başta olmak üzere bizleri korkutmaktadır. Bu çağ dışı çalışma yöntemi çalışanlarla beraber tüketici olan elektrik abonelerinin de zora sokacağı alenen ortadadır” şeklinde konuştu.

    “Taşeronun Köleleri Olmayacağız”

    Taşeronun köleleri olamayacaklarını belirten Bakım ve Onarım Teknisyeni Aşkın Tekin; “bunun başlangıç olduğunu buradan sizleri uyarıyoruz. Bu tür eylemlere açıklamalarımıza ve boykotlarımıza devam edeceğimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu daha başlangıç mücadeleye devam edeceğiz. İş cinayetleri kader değildir. Bizler taşeronun köleleri olmayacağız” açıklamasına yer verdi.

 


TEDAŞ Kiralanınca İşsiz Kaldılar!  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet