Skip Navigation Links

İskenderun’da ‘Seyfi Dingil’ Dönemi Başladı

Ak Parti’den İskenderun Belediye Başkanlığını kazanan Seyfi Dingil, mazbatasını aldı.

Gündem   A+a-

 

    Sabah erken saatler de İskenderun Adliye Sarayına Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ve Ak Parti Meclis Üyeleri ile gelen Seyfi Dingil, ‘İskenderun Belediye Başkanlığı’ mazbatasını İlçe Seçim Kurulu Hâkiminden teslim aldı. Belediye Meclis Üyeleri de mazbatalarını alır iken, İskenderun’da ‘Seyfi Dingil’ ile resmen yeni bir dönem başladı.

    Seyfi Dingil, Civelek Tarafından Çiçeklerle Karşılandı

    Mazbata alımının ardından İskenderun Belediyesine geçen Seyfi Dingil, binlerce vatandaş tarafından ‘Büyük Başkan’ sloganlarıyla karşılandı. CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yusuf Civelek tarafından makam kapısında çiçeklerle karşılanan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun halkının huzurunda düzenlenen devir teslim töreni ile Belediye Başkanlığı koltuğunu devir aldı.

 

     “Seyfi Başkan İskenderun’a Büyük Değerler Katacaktır”

    Belediye binası önünde düzenlenen devir – teslim törenine saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlanırken ilk konuşmayı Yusuf Civelek gerçekleştirdi. Demokratik bir ortamda halkın iradesinin sandığa yansıdığını söyleyen Civelek, Seyfi Dingil’e yeni görevinde başarılar dileyerek; “belediye başkanlığı büyük yükümlülüğü olan bir görev. Bizler 5 yıl içinde elimizden geleni yaptık. Bu süreçte yanımız da olan tüm belediye personeline ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Her şey den önce İskenderun’un en büyük sorunu olan alt yapıyı çözümledik. Bundan sonra ki süreçte İskenderun Belediyesinin alt yapısı ile ilgili bir problemi olmayacaktır. Gerek çöp fabrikası, gerek sahil kordonu üzerinde ki iskelemiz ile İskenderun’a birçok değer kattık. Eminim ki Seyfi Başkan’da İskenderun’a büyük değerler katacaktır” açıklamasına yer verdi.

    “57 Yıllık Hasret Sona Erdi”

Kalabalığın teşekkür alkışı ile konuşmalarına son veren Yusuf Civelek’in ardından konuşan Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Yaran’da İskenderun’da yerel yönetim ile iktidarın arasında olan 57 yıllık hasreti sona erdirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

    “Söz Veriyorum…”

    ‘En Büyük Başkan Bizim Başkan’ tezahüratları ile konuşmasına başlayan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Dr. Yusuf Civelek’e İskenderun’a kattığı hizmetlerden ötürü teşekkür etti. Din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan İskenderun’un tüm mahallelerine eşit hizmet götüreceğini söyleyen Başkan Seyfi Dingil; “ben öncelikle Yusuf Civelek’e bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden ötürü teşekkür ediyorum. İnan ki bu kente birçok hizmet kazandırdı. Her gelen belediye başkanı bu kente hizmet katmak amacındadır. Bende buradan sizlere elimden geldiğince hiçbir ayırım yapmadan dil, din, ırk ve mezhebine bakmadan herkese eşit hizmet götüreceğime hakkaniyet ve adaleti sağlayacağıma, bütün mahallelere aynı hizmeti götüreceğime söz veriyorum” dedi.

     “Şovmeni ve Kaytaranları Affetmem!”

    İskenderun Belediyesinde hizmet edeni ve etmeyeni ayıracaklarını ifade eden Başkan Seyfi Dingil, şovmenlik yapanları ve kaytaranları affetmeyeceğinin altını çizdi. Dingil; “ Hizmet eden ve etmeyeni ayıracağız kusura bakmasınlar. Siyaset yapan, şovmenlik yapan ve işten kaytaranları affetmem. Ama kim olursa olsun ekmeğine sahip çıkar ise İskenderun halkına hizmet ederse, kabadayılık yapmazsa, o masada bir esnaf bir tüccar gibi bir dükkân sahibi gibi davranırsa herkese eşit muamele yaparsa başımızın üstünde yerleri var. Şu ana kadar ben Ak Parti adayıydım. Ama artık İskenderun halkının belediye başkanıyım. Bundan sonra Yusuf Başkanın bıraktığı yerden devam edeceğiz. Bizler güçlüyüz çünkü benim arkamda iktidar var, bakanlar kurulu var, Başbakanım var. Artık İskenderun’un bu makûs kaderini yeneceğiz. Bizler şeytanın bacağını kırdık. Bundan sonra kapım 24 saat açık. Hiçbir aracı bulmadan yanıma gelebilirsiniz” şeklinde konuştu.

    Sona eren konuşmaların ardından Yusuf Civelek’i makam odasında kabul eden Seyfi Dingil, sona eren görüşmenin ardından gün boyu gelen tebrikleri kabul gördü.

 

 

 


İskenderun’da ‘Seyfi Dingil’ Dönemi Başladı  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet