Skip Navigation Links

Çalışkan:Hatay'da seçimler şaibelidir..

CHP, ağzı ile kuş tutsaydı bir başka aday ile kazanması mümkün değildi

Gündem   A+a-

 

    Saadet Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Necmettin Çalışkan, seçim sonuçlarını parti İl binasında basın toplantısı yaparak değerlendirdi.

    Basının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Çalışkan, “Seçim sonuçları ülke genelinde ilan edildiği halde halen Hatay Büyükşehir sonuçları ilan edilmemiştir. Aynı şekilde İskenderun’da da şaibeli bir durum vardır. Bundan sonra da ilan edilecek sonuç; kim kazanırsa kazansın toplumun hiçbir kesimini tatmin etmeyecektir.

    İlk defa bir seçimde, her saat farklı bir sonuç ilan edilmektedir. Çok büyük kafa karışıklığı vardır. Adliye teşkilatına müdahale ederek sonuç elde edilirse kaos çıkar.

    Bu nedenle Saadet Partisi olarak diyoruz ki; Hatay barışı açısından, gerginliğe mahal vermeden İskenderun ve Hatay büyükşehir seçimleri iptal edilmeli, en kısa zamanda seçimler yeniden yapılmalıdır.

    Seçim sonuçlarıyla ilgili kimsenin kimseyi suçlamaya hakkı yoktur diyen Çalışkan,“Herkes aynaya bakmalıdır. Suçluyu kendi içinde özeleştiri yaparak tespit etmeye çalışmalıdır. Bir seçimi kaybeden bir partinin bir başka siyasi partiyi sorumlu tutması anlamsızdır.

    AKP’li seçmenlere de seslenen Çalışkan, “ Ak Partili kardeşlerimiz Saadet Partisi’nin bağımsız, ayrı bir siyasi parti olduğunu unutuyorlar. Ayrı bir dünya görüşü ve ayrı ideallere sahip bir parti olduğuna henüz alışamadılar. Saadet Partisi bugüne kadar hiç kimsenin hesap alanı değildi, bundan sonrada olmayacaktır. Kendi davası ve ilkeleri uğrunda mücadelesini sürdürecektir” dedi.

    İktidar ve ana muhalefete yönelik olarak da Çalışkan, şunları söyledi. “Seçim dönemi boyunca bu ülkede başka bir ülkenin bayrağı dalgalanacağı şeklinde yapılan propagandayla toplumu kışkırtıcı, gerilimi arttırıcı tamamen siyasi hesaplarla kampanya yürütülmesi olumsuz etki etmiştir. Ülkenin gündeminden uzak yapay gündemlerle Suriye ile savaş çıkacak izlenimi verilmesi, toplumu kamplaştırmaya yönelik söylemler ülke genelindeki sonuçta da etkili olmuştur.

    İktidar 11 ilçede kazanmasına rağmen büyükşehirde aynı oranda oy alamayışının hesaplarını kendi içerisinde yapmalıdır.

    Cumhuriyet Halk Partisine de seslenen Çalışkan, CHP de ağzı ile kuş tutsaydı Hatay’da bu sonucu alamazdı. AKP’den transfer ettiği bir isimle bu sonucu aldı.

    Seçmen, Sn. Lütfü Savaş’a bugüne kadar son 3-4 yıldır bağlı bulunduğu partide bağımsız kaldığı gibi, CHP’de de, AKP sürecindeki gibi bağımsız tutumunu sürdüreceğini umarak oy vermiştir.

    Büyükşehir genel meclisindeki dağılımda da Lütfü Savaş’ın o koltukta rahat oturamayacağı görülmektedir. Belediye başkanlığı yapacak kişinin arkasında meclis desteği olmalıdır. Eli kolu bağlı tutsak gibi bir büyükşehir belediye başkanının Hatay’da bir çivi çakması mümkün değildir.

    Bugünden itibaren tüm siyasilerin birlik beraberlik içerisinde, kardeşlik bağlarını ön planda tutarak, aynı topraklarda yaşayan, aynı ülkenin insanları oldukları bilinci ile hareket etmelidir. Geçmiş, geçmişte kalmalıdır. Bugün yeni bir dönemin başladığını bilmek durumundayız” dedi.

    Saadet Partimiz ülke genelinde olduğu gibi Hatay’da da büyükşehir belediyesinde kazandığı bir sandalye ile varlık göstererek kilit parti olduğunu gösterdi. Seçimlerin ülkemize milletimize hayırlar getirmesini diliyorum.

    Seçim kampanyamız boyunca gece gündüz demeden her türlü olumsuz şartlara rağmen fedakârlıktan kaçınmadan sonuna kadar mücadelesini sürdüren başta hanım kollarımıza, gençlik teşkilatımıza, üst yönetim, ilçe yönetim, mahalle ve köy temsilciliklerimize sandık başında görev yapan kardeşlerimize hepsine ayrı ayrı şükranlarımı, saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

    Toplantıya İl Başkanı Hamza Çalışkan, Antakya İlçe Başkanı Nurettin Hocaoğlu, Belediye Başkan Adayı Serdar Özal, Defne İlçe Başkanı Selami Çekiç, Belediye Başkan Adayı Mustafa Ege ve partililer katıldı.

 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet