Skip Navigation Links

Seçim Bitti Dolar ve Altın da Düştü!

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, 30 Mart 2014 yerel seçimlerin ardından piyasaları değerlendirdi.

Ekonomi   A+a-


Uğur Fırat Seçim Bitti Dolar ve Altın da Düştü... paylaşan: 8gunhaber

 

    30 Mart öncesi altın ve dolar da aşırı derece yükseliş olduğunu söyleyen Fırat, sona eren seçimlerin ardından dolar ve altının tekrardan düşüşe geçtiğini açıkladı.

        Piyasa Oyuncuları ‘Panik’ Yaratınca…”

    Piyasa oyuncularının umutsuz açıklamaları ile Türk halkını paniğe getirdiğini ve bu paniğin dolar ile altının yükselmesine sebebiyet verdiğini belirten Uğur Fırat; “30 Mart öncesine bakalım. Aşırı derece de dolar yükselmesi hem iç yatırımcıyı hem de dış yatırımcıları ürküttü. Tabii ki bir ülke de her zaman olduğun gibi seçim var. Benim anlamadığım bu aşırı güvensizlik neden? Piyasalarda aşırı derece de bir güvensizlik oldu. Doların iki bin iki yüzün üzerine çıkması altının birden doksan altı binlere çıkması bu beni de şaşırttı. Ama şuna seviniyorum. Demek ki Türkiye’de ekonomi sağlam temellere bağlanmış. 30 Mart sonrası piyasalar gayet normal bir şekilde seyrini sürdürdü. Dolarda ki aşırı yükselmenin baktık ki aşağıya çekildiğini görüyoruz. Doksan altı bine çıkan altın bugün seksen altı binlere düştü. Ne oldu da yükseldi ne oldu da düştü. Burada piyasa oyuncuları dediğimiz bir takım insanlar buradan menfaat sağlıyor. Yani piyasayı şişiriyorlar seçim sonrası da piyasayı söndürüyorlar. Ne oldu da bu altın birden düştü. Ne oldu da çıkan dolar birden düştü. Piyasa oyuncularının piyasalara umut verici değil de umutsuz açıklamaları bizim Türk halkını maalesef hemen panikletiyor. Panikleme de ya doların ya da altının yükselmesine neden oluyor. Yani kısaca 30 Mart tarihinden sonra ekonominin oturduğunu görüyoruz. Bu da Türkiye’nin ekonominin temelinin sağlam olduğunu gösteriyor” açıklamalarına yer verdi.

 


 


Seçim Bitti Dolar ve Altın da Düştü!  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet