Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun'da CHP Kalesi Düşürülmüştür.

İstanbul Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesi Öğretim görevlisi olan İskenderunlu Prof. Dr. Kıvanç Ulusoy, 30 Mart 2014 yerel seçimlerini değerlendi

Gündem   A+a-


Prof. Dr. Kıvanç Ulusoy İskenderun da CHP... paylaşan: 8gunhaber

 

    Geride bıraktığımız seçimleri Türkiye açısından utanç verici olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kıvanç Ulusoy, Sadullah Ergin’in Hatay’da seçimi kazandığını söyledi. Ergin’in Büyükşehir Belediye Başkanlığını kaybettiğini ancak CHP’nin en büyük kalelerinden biri olan Hatay’ı kazandığını söyleyen İstanbul Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Kıvanç Ulusoy, seçim sonuçlarının yolsuzluğu aklar nitelikte olduğunu savundu.

     “CHP Yönetimi Kendilerini Sarssın Yoksa…”

     Hatay bölgesinin Suriye’de yaşanan iç savaştan ötürü Türkiye’de en kritik bölgelerinden biri olduğunu ifade eden İstanbul Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Kıvanç Ulusoy; “Bence bu seçimler Türkiye Cumhuriyeti açısından iki anlamda da utanç vericidir. Demokrasi açısından utanç verici çünkü doğru dürüst bir seçim yapamadığımızı ispatladık dünyaya. Halen şaibeler devam ediyor, halen oy sayımları devam ediyor. Buna dışarıdan bakan bağımsız bir gözlemci Türk demokrasisinin çok ciddi sorunlarının olduğunu görecektir. Bence durum sonuçlar arasından da utanç vericidir. Sonuçlar Türkiye’de yolsuzluğu aklıyor. Dolayısıyla bana geçtiğimiz birkaç hafta içerisinde yurt dışından gelen telefonlar yurt dışında ki gazeteler ve çeşitli basın organlarına verdiğim mülakatlar tamamen bu yöndeydi. “Kıvanç bey yolsuzluklar ne olacak. Bundan sonra halı altından mı sürüklenecek yönündeydi” Başbakan Erdoğan’ın konuşmaları da bunları aklar nitelikte. Dolayısıyla İki anlamda da yerel seçimleri ben Türkiye açısından utanç verici sonuçlar doğuracak noktada görüyorum. Hatay Suriye’de ki gelişmelerden ötürü çok kritik bir seçim bölgesiydi. Burada ki gelişmeleri de ben İstanbul’da ki çalışmalardan, çeşitli toplantılardan, Ankara’da ki gelişmelerden biliyorum. Diğer yandan AKP’nin burada bir bakanı Büyükşehir Belediye Başkanlığını adaydı. Dolayısıyla buraya AKP tarafından çok ciddi bir yüklenme var. Oda burada ki süreci biraz daha önemli hale getiriyordu gördüğüm kadarıyla. Bu süreçte Sayın Kılıçdaroğlu seçim sonuçlarını bir başarı olarak nitelendirdi. Fakat ben bunu yeterli bir değerlendirme olarak görmüyorum. Bence bu çokta övünülecek bir başarı değil. Söz konusu Hatay’da birkaç şehir belediyesi hariç büyük ölçü de Hatay’ın diğer ilçelerini CHP kaybetmiş durumda. Hem de çok ciddi bir yenilgi ile kaybetmiş durumda. Ben burada ki CHP örgütünün acilen kendisini sorgulaması gerektiğini düşünüyorum. Milletvekilleri de buna dahil. Burada yapılan bence Hatay’a haksızlıktır. CHP’liler burada yeterince çalışmamışlardır. Ve anladığımız kadarıyla sadece Lütfü Savaş ve Yusuf Civelek’in çok ciddi seçime asılması olmazsa neredeyse Büyükşehir bile gidecekti. Burada parti örgütünün, örgütün buraya yönlendirdiği kişilerin kendilerini sarsması gerekmektedir. Yoksa onları toplum sarsacaktır. Sadullah Ergin Hatay’da AKP açısından büyük bir zafer kazanmıştır. Diğer yandan büyük ölçü de Ovada ki ilçeler de inanılmaz bir başarı kazanmıştır. Gözle görülebilir bir başarı var. Sadullah Ergin kazanamamış olabilir ama AKP Türkiye’de CHP’nin en önemli kalelerinden biri olan ;İskenderun'u düşürmüş durumdadır” açıklamalarına yer verdi.

 

 


 

 


İskenderun'da CHP Kalesi Düşürülmüştür. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
Bülent SAYGILI 2 Nisan 2014 Çarşamba
Sayın hocam keşke herkes sizin gibi tarafsız sadece türküye açısından neyin ne kadar getirisi olacağının hesabını yapsa ....bu tespitleriniz için sizi tebrik eder başarılar dilerim..
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş