Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kan Satın Alınmaz!

İskenderun Kızılay Kan Merkezi Müdürü Volkan Karaca, kan bağışlarının parayla satıldığı yönünde anlayışın var olduğunu ancak bunun doğru olmadığını sö

Sağlık   A+a-


İskenderun Kızılay Kan Merkezi Müdürü Volkan... paylaşan: 8gunhaber

 

   İskenderun Kızılay Kan Merkezi Müdürü Volkan Karaca, kan bağışlarının parayla satıldığı yönünde anlayışın var olduğuna dikkat çekip, kimsenin kan ihtiyacını para ile alma gibi bir zorunluluğunun olmadığını açıkladı. Bağış yapılan kanın para ile satılamayacağını söyleyen Karaca; “Kimsenin kanı satın alma gibi bir mecburiyeti yoktur. Örneğin bir hastane de yakınınıza kan lazım olduğu zaman hiçbir şey yapmasına gerek yok. Hastane de yetkili olan arkadaşlar Kızılay’a kan ihtiyacı isteğinde bulunmaları yeterli oluyor. Kesinlikle ücret alınmıyor” dedi.

 


 

    “Almamız Gereken Kan Sayısı Nüfus İle Artıyor”

    Vatandaşlara seslenip kan bağışı talebinin artmasını isteyen İskenderun Kızılay Kan Merkezi Müdürü Volkan Karaca; “Havalar ısınmaya başlayınca Kızılay olarak bunun olumlu göstergelerini gördük. İskenderun sahilinde bulunan ve her gün açık olan bir Kızılay kan aracımız var. Günlük ortalama 40 ila 50 arası kan bağışı kabul ediliyor. Daha fazla başvuru gerçekleşiyor ancak kan değeri uygun olmayan veya hasta olan vatandaşlarımız oluyor. Günlük ortalama 70 – 80 kişi başvuru da bulunuyor. Vatandaşlarımıza çağrımız desteklerini daha çok arttırırlarsa seviniriz. Devlet hastanelerinde ki ve özel hastanelerde ki insanların ve kısmen üniversite hastanesinde bulunanların kan ihtiyaçlarını bizler karşılıyoruz. Bizler aldığımız zaman o insanların ihtiyaçları karşılanıyor. Alamadığımız zaman ise maalesef o insanlarımız mağdur oluyorlar. Her geçen güm nüfus artmakta ve hasta sayısı artmaktadır. Dolayısıyla bizim almamız gereken kan sayısı da artmaktadır. Sağ olsun İskenderunlular destek oluyorlar ama bu desteklerini daha da arttırırlarsa seviniriz” açıklamasına yer verdi.

 

 

Kan Satın Alınmaz! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş